En Sıcak Konular

'AKP yüzde 30'a düşecek, sonra yok olacak'

11 Temmuz 2009 15:32 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yargı önünde ve milletin vicdanında aklanması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de üretilen tüm deterjanları kazana dökerek AKP'yi üç defa yıkamadıktan sonra onlara ̵

Adana Serinevler Spor Salonu'nda yapılan MHP 9'uncu Olağan İl Kongresi'ne katılan Devlet Bahçeli, sevgi gösterileriyle karşılandı. Partililere hitap eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. 29 Mart'ta milletin AKP'ye ‘Osmanlı tokadı' attığını belirten Bahçeli, gelecek seçimde AKP oyunun yüzde 30'lara gerileyeceğini sonraki yıllarda da yok olacağını savundu.

Türkiye'yi 7 yıldan bu yana yöneten AKP iktidarının başarılı olamadığını, bunu toplumsal çatışma ve kutuplaşmalarla örtmeye çalıştığını savunan Bahçeli, şöyle dedi:
“Her zaman Türkiye'yi cephelere ayırmaya çalışmışlardır. Kusurlarını eksikliklerini bu millete fark ettirmemek için ülkeyi ikiye ayırarak sosyal gurup ve partililer arasında gerginlik yaratmak suretiyle Türkiye'nin gündemini farklı yanlara çekmeye çalışmışlardır. Bu gerilim siyasetinde başarı sağlamışlar ve kendilerinin başarısızlıklarını üzerine örtmüşlerdir. Medyadaki yandaşlarıyla iktidarlarının desteğiyle elinden gelen tüm gayretlerini göstermişlerdir. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetler ile kurumlar arasında çatışma ortamı hazırladı, kağıt, belge, adli yargı, sivil yargı diyerek çatışmayı körükledir. Bu tuzağın farkına varıp, bu tuzağa düşmemeliyiz.”

DOLMABAHÇE'Yİ AÇIKLAYIN
Başbakan Erdoğan'ın, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe Sarayı’nda yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını açıklaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Dolmabahçe'deki görüşmeyi net olarak anlatmalısın. ‘Bunları açıklayamam’ diyerek kurtulamazsınız. ‘Eski Genelkurmay başkanı açıklarsa ben de açıklarım’ diyerek topu başkasının üzerine atamazsınız. Dolmabahçe Sarayı'na girerken çıkarken herkes sizi gördü. Gelin içeride ne yaptığınızı da herkes görsün. Çıkın güvendiğiniz bir televizyona, güvendiğiniz televizyon yöneticisinin sağına soluna oturun. O sorsun, siz de anlatın, şu darbecilerle demokratlar ayrımını yapın. Pusuda yatan darbeciler de sahte demokratlar da ortaya çıksın” diye konuştu.

Bahçeli, küresel ekonomik krizin Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi Türkiye'yi ‘teğet’ geçmediğini, yoksulu kalbinden delip geçtiğini, toplumsal aile facialarına neden olduğunu, sosyal huzursuzluğun arttığını, halkın can ve mal güvenliğinin kalmadığını savundu. Bahçeli, Türkiye'deki ekonomik krizin gittikçe derinleştiğini, bütçe açığının 2009'da ilk 6 ayında 1 yılda beklenen seviye ulaştığını anlattı.

GÜL'Ü ELEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün askere sivil yargı yolunu açan yasayı ek düzenlemeler isteyerek onaylamasını da eleştiren Bahçeli şunları söyledi:
“Adli- sivil yargı diyerek ülkeyi başka kamplara ayırmanın anlamı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı, TBMM'den çıkan her yasa sizin onayınıza bağlıdır. Bunu ister onaylar isterseniz onaylamazsınız, her ikisine de saygı duyarız. Ancak, toplumsal huzursuzluğa neden olan değerlendirme yapamazsın. Ancak ‘sorunu çözüyorum’ diyerek Türkiye’deki tartışmaları Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyarak çatışma alanlarını körüklemenin manası yoktur. ‘Tereddütleri gidermek üzere’ diyerek yasaları onaylayan bir hakkı kullanarak tartışmayı önümüzdeki günlere öteleyerek, bazı kendini bilmezlerin Silahlı Kuvvetler'e saldırmasına nasıl izin verirsiniz? Bu ülkenin huzura, saygıya, sevgiye ihtiyacı var. Türk milletinin, kökeni ne olursa olsun birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır.”

“KAZANDA 3 KEZ YIKANMALI”
Başbakan Erdoğan'ın AKP'ye ‘AK Parti’ demeyenlere hareket ettiğini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:
“Bu millet AKP'nin adını ‘Aldatma ve Kandırma Partisi' olarak değiştirdi. O zaman niye sesin çıkmıyordu? Ama artık bazı gerçeklerin üzerini kapatamıyorlar. Böyle olunca şimdi çıkmış ‘AKP demeyin Ak Parti deyin’ diyor. Üstelik de hakaret ediyor. Artık yoksullukla mücadele ederken yolsuzluk yapanlardan kurtulmalıyız. Önce dokunulmazlığını kaldır, TBMM'deki iki büyük dosyandan Yüce Divan'da yargılan Sayın Başbakan; Biz de o zaman ‘Sayın Başbakan'ı üzmeyelim' diyerek, ‘AK Parti' diyeceğiz. Yargı önünde aklanacaksın, milletin vicdanında paklanacaksın. Sağında solunda ne kadar leke varsa temizleyeceksin. Türkiye’de üretilen tüm deterjanları kazana atarak AKP’yi 3 defa yıkamadıktan sonra sana Ak Parti denemez. Herkese hesap vermeye hazır, herkesten hesap sormaya hazır bir tek parti var o da MHP’dir.”

Bahçeli, konuşmasının ardından partiye katılan yeni üyelere rozetlerini taktı. Bahçeli, sevgi gösterileri arasında salondan ayrılıp, karayoluyla Ankara’ya döndü.

Hürriyet



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs