şok itiraf | " /> şok itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Hizbullah'tan şok itiraf

11 Temmuz 2009 11:27 tsi
Hizbullah'tan şok itiraf Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu olmakla suçlanan Cemal Tutar, öldürdükleri Kürtlerin PKK'nın silahlı kanadına mensup olduğunu öne sürdü. Tutar, "Vurduklarımız, militan, yardım edenler ve bazı yazarlardı. Bazı Kürtler yanlışlıkla öldürülmüştür" ded

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hizbullah ana davasında, Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu olarak yargılanan Cemal Tutar, savunmasında "yurtsever" olarak bilinen Kürtlere değil, PKK'nın silahlı kanadına yönelik olduğunu ileri sürdü.

1990'lı yıllarda birçok faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan Hizbullah örgütünün ana davası Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu 21 sanık ile sanık avukatları Necati Özdemir, Mirhan Özbekli, Mehmet Mehdi Oğuz ve Hüseyin Yılmaz katıldı. Savcının mütalaasını vermesinin ardından sanık savunmaları alınmaya devam edildi. Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu olmakla suçlanan Cemal Tutar, savunmasına bu celsede de devam etti. Tutar, savunmasında "PKK ve Hizbullah" ile "devlet ve Hizbullah" arasında yaşandığını öne sürdüğü çatışmaları anlattı.

ÖLDÜRDÜKLERİ KİŞİNİN İSİMLERİNİ VERDİ

"PKK ile Hizbullah arasındaki çatışmaları Hizbullah başlatmadı" diyen Tutar, çatışmaların olmaması için PKK'ya mesaj gönderdiklerini iddia etti. PKK'nın Hizbullah üyelerine yönelik saldırılarına karşı misilleme yapma kararı aldıklarını söyleyen Tutar, PKK'nın Hizbullah'a yönelik eylemi olmadığı zaman kendilerinin de PKK'ya karşı eylem gerçekleştirmediklerini savundu. Çatışmaların Nusaybin'de "Şehit Vahdettin" olarak bilinen kişinin öldürülmesi olayı üzerine gerçekleştiğini söyleyen Tutar, o dönemde Hizbullah'ın öldürdüğü Kürtlerin isimlerini verdi. Tutar, bu kişilerin PKK'nın Hizbullah'a yönelik eylemlerine misilleme gerekçesiyle öldürüldüğünü öne sürdü.

"İMAMLARI ÖLDÜRDÜ DİYE YANSITTIK"

PKK'nın öldürdüğü Hizbullah üyelerine "Molla" diyen Tutar, yaşanan çatışmalarda PKK tarafından öldürüldüğü öne sürülen "Mollaları" ise "PKK imamları katletti" biçiminde yansıttıklarını belirtti. Hizbullah'ın "yurtsever" olarak bilinen Kürtleri öldürmediğini savunan Tutar, "Vurduklarımız, militan, yardım edenler ve bazı yazarlardı. Bazı Kürtler yanlışlıkla öldürülmüştür" şeklinde ifadeler kullandı.

DEVLET-HİZBULLAH ÇATIŞMASI

Tutar, savunmasında, 1993'de Şırnak'ın İdil İlçesi’nde Hizbullah tetikçisi Muhammed Ata tarafından öldürülen Mihail Bayro cinayetinin ardından, Ata'nın olay yerinden kaçarken güvenlik güçleri tarafından öldürülmesi ve Hizbullah militanlarının emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmasını ise Hizbullah ve devlet arasında yaşanan çatışma olarak gösterdi. Hizbullah üyelerinin savunmalarının bitmediği duruşma, savunmaların yapılması için ileri bir tarihe ertelendi.

Gazeteport



Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,594 µs