En Sıcak Konular

Kim bu Samast'ın arkadaşı Hayal?

0 0 0000 00:00 tsi
Kim bu Samast'ın arkadaşı Hayal? Trabzon'da 24 Ekim 2004'te Atatürk Alanı'ndaki Mc Donalds önüne bomba koyarak 6 kişinin yaralanmasına neden olan Yasin Hayal, Ogün Samast'ın azmettiricisi mi?

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde bombalama eylemi nedeniyle yargılanan ve tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak tahliye olan Yasin Hayal'in Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi oluduğu ileri sürüldü.

Trabzon'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen ve sorgusu süren Yasin Hayal daha tahliye olduktan sonra İHA'ya verdiği röportajda eylemlerine bundan sonra meşru yollardan devam edeceğini söylemişti.

6 kişinin yaralandığı bombalama eylemini o dönem Irak'ta işlenen insanlık suçuna bir tepki olarak gerçekleştirdiğini belirten Hayal, "Irak'ta işlenen insanlık suçu nedeniyle kinle doluydum. Irak'ta halen insanlık suçu işleniyor. Ben de o dönem duygularımı ifade etmek istedim. İslam aleminin mağduriyetini dile getirmek için bu tarz bir eylem gerçekleştirdim. Amacım insanlara zarar vermek değildi. Patlayıcıyı yerleştirdikten sonra elimi kolumu sallayarak gidebilirdim. Ama böyle yapmadım. Yoldan geçen bir lise öğrencisini oradan uzaklaştırdım zarar görmemesi için. Zaten bu esnada ben de yaralandım. Amacım Irak'ta işlenen insanlık suçuna dikkatleri çekmek için ses getirmekti. Bunu başarabilmişsem ne mutlu bana" diye konuşmuştu.

Hayal, eylemden sonra tutuklandığında "Eylemlerime çıkınca devam edeceğim" şeklindeki açıklamasının o an yaşadığı duygularla söylenmiş sözler olduğunu dile getirmiş "İslam alemi ve ülkemin lehine olacak her türlü meşru eylemin içinde olurum. Ama aleyhine olacak hiçbir şeyi yapmam" açıklamasında bulunmuştu.

Yasin Hayal gözaltına alındığında olayla ilgili tatbikat sırasında da ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Hayal, tatbikatta şunları anlatmıştı:

Sürekli olarak MC Donalds'ın önünü kontrol ettiğini ve çevreyi gözetlediğini belirten Hayal, "Bir süre burada bekleyerek restoran önündeki 3 gencin ayrılmasını bekledim. Çünkü benim amacım insanlara zarar vermek değil, Amerikan kuruluşu olduğu için müesseseye zarar vermekti. Daha sonra restoran önüne geldiğimde kapı açıktı ama giren çıkan yoktu. Elimdeki poşette bulunan bombayı alarak kapının önüne koydum. Fitili de çakmakla ateşlediğim sırada bir genç kızın bana doğru geldiğini gördüm. Onun zarar görmemesi için bir süre bekledim ve kapıya doğru gelince onu itekleyerek zarar görmesini engelledim. Çünkü kimseye zarar gelsin istemiyordum. Bu sırada 10 saniye içinde bomba patladı ve ayağımdan yaralandım. Ama olayın sıcaklığı nedeniyle yaranın acısını hissetmedim. Daha sonra hızla olay yerinden kaçmaya başladım. Meydandan Çömlekçi Mahallesi'ne inen yoldan koşarak hızla uzaklaştım."

Hayal gözaltına alındıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise "Bir dahaki sefere Trabzon HSBC Bank'ı ve Rus Konsolosluğu'nu bombalayacağım" diye bağırmıştı...

Haber7



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs