En Sıcak Konular

Medvedev fena dağıttı

11 Temmuz 2009 09:18 tsi
Medvedev fena dağıttı İtalya'nın ev sahipliğini yaptığı G8 Zirvesi dün sona erdi. Zirveyle ilgili en çok konuşulan şey ise, alınan kararlardan çok, dünyanın en gelişmiş ülkelerine liderlik eden devlet başkanlarının objektiflere yansıyan ahvali oldu. Son bomba, ayakta zor dura

Tüm dünya ekonomik krizle boğuşurken, işsizlik oranları tırmanırken, dünyanın kaderine terk edilmiş malum bölgelerinde açlık ve sefalet almış başını giderken, her zamanki gibi beylik lafların edilip, yoksul ülkelere yönelik boş yardım vaatlerinin bir kez daha yinelendiği zirvede liderlerin keyfine diyecek yoktu.





Objektiflere yansıyan görüntülerde liderlerin yüzlerinden gülücüklerin eksik olmaması ve sürekli şakalaşma halleri dikkat çekti. Diplomasi böyle işliyordur belki de, cehaletimize veriniz...
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Kanada Başbakanı Stephen Harper, ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin zirvede görevli bir hostesin isim kartlarını düzelttiği sıradaki ilginç (!) tepkileri, bakışları ve adeta çocuklar gibi şen olmaları objektiflere yansımış ve manşetlerdeki yerini almıştı.

Çok geçmeden zirveden bir fotoğraf daha düştü uluslararası haber ajanslarına... O da ne? Eşi Michelle Obama ile elelele 'mutluluk dolu karelerde' görmeye alıştığımız, dünya genelinde pek çok insanın 'idol' olarak gördüğü, ABD Başkanı Barack Obama da kimliği bilinmeyen bir kadının arkasından hayran hayran bakarken yakalanmıştı. Zirveyi izleyen fotomuhabirlerin anı yakalama becerisine hayran olmamak mümkün değil... Bu fotoğraf ABD'de "Gerçekten kadına mı bakıyordu?" tartışması yarattı.

BERLUSCONİ MEDVEDEV'İ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIRKEN...
Objektiflerden 'kaçamayan' bir diğer isim de Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev olmuş gibi. Rus bloglarında dolaşan fotoğraflarda Medvedev'in sarhoş olduğu ve ayakta zor durduğu öne sürüldü. Gerçekten de fotoğraflarda Medvedev'in yüzünde alkollü olduğunu düşündüren bir yüz ifadesi var. Üstelik Rus liderin her karede tuhaf bir şekilde Berlusconi tarafından omuzlarından tutuluyor olması, ayaklarının birbirine dolaşmış gibi görünmesi de dikkat çekiyor. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Berlusconi ve zirve boyunca sürekli gülerken görüntülenen Sarkozy'nin yüzünü bu sırada kaplamış olan endişeli ifade.

KORUMALAR BİRBİRİNE GİRİYORDU
G8'e damgasını vuran bir başka olay ise koruma gerilimiydi. Zirveye liderlerle gelen farklı koruma orduları arasında yaşanan gerilim nedeniyle bir rezalet çıkmasını Sarkozy önledi ve elbette bu olay da objektiflerden kaçamadı.

Aile fotoğrafının çekilmesinden sonra liderler dağıldığı sırada korumalar liderlerin yanına doğru koştu. Bu sırada bir grup koruma Sarkozy'ye çarptı. Bunun üzerine Sarkozy'nin korumalarıyla Fransız lidere çarpan korumalar arasında gerginlik yaşandı. Sarkozy, kendi korumalarına engel olarak olası bir kavgayı önledi. Sarkozy'ye çarpan korumaların, zirveye beyaz elbiseleri ve çadırıyla renk katan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin korumaları olduğu sanılıyor.



Bu haber 1,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs