En Sıcak Konular

Bahçeli bir kez daha Dolmabahçe'yi sordu

10 Temmuz 2009 20:18 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, askere sivil yargı yolunu açan düzenlenmeyle ilgili hem hükümeti hem Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi. Hükümeti her konuda ayrımcılık yaratmakla suçlayan Bahçeli, bir kez daha Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşa

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti, başarısızlığını başarıya dönüştürememenin ezikliği ve hırçınlığı içindedir" dedi.

Bahçeli, MHP Sakarya 9. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, suni gündemlerle oyalandığını savundu.

Devlet Bahçeli, "Ülkemiz milletimizin asli meselelerinin çok ötesinde, zaman zaman sanal olarak gündeme taşınmış, ancak AK Parti ve yandaşı medya tarafından abartılarak toplumun gündemini meşgul eden konularla oyalanmaktadır" dedi.

AK Parti'nin, iktidara geldiği günden itibaren millete vaat ettiği hiçbir şeyi başaramadığını iddia eden Bahçeli, "Bu başarısızlığın ezikliğini, sağlamış olduğu iktidar imkanını aşırı derecede partisi için kullanarak, yandaş medyanın olağanüstü desteğini sağlayarak, karşı duruşları sindirerek örtmeye çalışmıştır. Ama bugün nereden bakarsanız bakın, AK Parti bu başarısızlığını başarıya dönüştürememenin ezikliği ve hırçınlığı içindedir. Sayın Başbakan halen hırçınlığını siyasi üslubuyla sürdürmekte, siyaseti kirletmekte, üslubu çirkinleştirmekte ve halen yanlış bilgilere dayalı karalamayla rakiplerini de sindirmeye çalışmaktadır. Bütün bunlara rağmen bunda da başarı sağlayamamaktadır" diye konuştu.

Adli ve sivil yargı ikilemiyle demokrasi adına ayrışma yaratıldığını öne süren MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'nin her yerinde ateş çemberi var, her konuda ayrışmanın yolu aranıyor. Kim çıkartıyor? Bugünkü iktidar. İktidarda sensin muktedir değil misin? 338 tane milletvekilin var Meclisi çalıştır, darbecileri yakala ve ifşa et. Oturduğun kapılar ardında ne konuşuyorsun belli değil. Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmeyi açıklamadan darbecilerle mücadele edeceğine bizleri inandıramazsın Sayın Erdoğan" ifadelerini kullandı.

"TSK'ya karşı onur kırıcı söylemlere zemin hazırlayan yaklaşımlarla Türkiye'de demokrat olunamaz" diyen Bahçeli, "MGK toplanıyor, sonra kalkıyorsunuz mini zirve adı altında yine bir toplantı daha yapıyorsunuz. 1 saat 20 dakika sürüyor. Ne konuşuluyor? Adli ve sivil yargı ikilemi konuşuluyor. İktidar orada, Genelkurmay Başkanlığı orada, iktidarın Adalet Bakanı orada, devletin tekliğini savunan Cumhurbaşkanı da orada oturup görüşüyorsunuz, ama halen Cumhurbaşkanı ne zaman onaylayacak diye uzatıyorsunuz, uzatıyorsunuz, yasamanın sonuna doğru geliyorsunuz, tereddütler giderilmek kaydıyla onaylıyorsunuz. Bu görüşmelerde tereddütleri giderememişseniz, tereddütleri öteleyerek halen kurumlar arasında çatışmayı körükleyen hataya Cumhurbaşkanı olarak nasıl düşüyorsunuz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Bahçeli, "Tereddütün varsa, gönder Meclise, milletin vekilleri tartışsın, ne tür tereddüt varsa ortadan kaldırsın. Bir yandan onaylıyorsun, iktidarı aklınca hoşnut ediyorsun, öte yandan tereddütleri gidermek için tavsiyede bulunuyorsun, TSK'yı yatıştırmaya çalışıyorsun" dedi.

cnnturk



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs