En Sıcak Konular

Baykal: Namuslulara ağır muamele var

10 Temmuz 2009 19:10 tsi
Baykal, ''Memleketin en namuslu, dürüst insanlarına en ağır muameleler reva görülürken, yolsuzluklara göbeğine kadar batmış olanlar, ellerini kollarını sallayıp serbestçe bu ülkede dolaşıyorlar'' dedi.

Deniz Baykal, yerel seçimlerde partisinden Bandırma Belediye Başkanlığını kazanan Sedat Pekel'i ziyaretinin ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platformda vatandaşlara seslendi.

Yerel seçimlerde seçmenin ''Hükümetin gidici olduğu'' mesajını verdiğini, seçimin ardından da ''Hükümetin yarısı''nın değiştiğini anlatan Baykal, ''İnşallah önümüzdeki seçimlerde kullanacağınız oylarla, Hükümetin tümünü götüreceksiniz. Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğu, artık herkes tarafından görülür hale geldi'' diye konuştu.

Baykal, çalışan dört fabrikadan birinin kapandığı Türkiye'nin, işsizlikte dünya ikincisi olduğunu ifade ederek, ''Geçen 7 yıl ortada. Her geçen yıl daha battık, daha battık, daha battık'' dedi.

Ekonomide değişikliğin şart olduğuna değinen Baykal, seçim döneminde ekonomik sorunlar için çözüm yolları önerdiklerini, ancak aradan aylar geçtikten sonra hükümetin bu çözüm yollarını uygulamaya çalıştığını iddia etti.

Baykal, uygulamalara bakıldığında, mevcut ekonomik tablonun değişeceğini söylemenin mümkün olmadığını belirterek, yüksek faizle yabancı sermayenin Türkiye'ye çekildiğini ama ''Yabancının parasıyla kalkınma'' olmayacağının, şartlar değişince yabancıların parasını çekmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Hükümetin, devletin tüm tesislerini yani ''Altın yumurtlayan tavukları'' yabancılara sattığını iddia eden Baykal, ''Altın yumurtlayan tavuklar, şimdi yabancı ülkelerdeki kümeslere altınlarını koyuyor'' dedi.


-''DENİZ FENERİ DAVASI''


CHP Genel Başkanı Baykal, ''Deniz Feneri'' davasına da değinerek, şöyle devam etti:

''Alman adliyesi mahkum etti, 'Asıl elebaşları senin ülkende, isimleri de şunlar, bunların git hesaplarına el koy, bunların tüm evrakını ortaya koy, bana bildir ben yargılayacağım' dedi. Hala gerekeni yapamıyoruz. Niye diye soruyoruz, cevap alamıyoruz. Başbakan'a 'Almanya'daki Deniz Feneri sanıklarını tanıyor musun? Arkadaşların, akrabaların var mı? Onlar hakkında gerekeni yaptın mı?' dedim. Onların hepsi resmi himaye altında, hepsi görmemezlikten geliniyor.

Türkiye'de bu tablo altında adalet var diyebilir misiniz? Memleketin en namuslu, dürüst insanlarına en ağır muameleler reva görülürken yolsuzluklara göbeğine kadar batmış olanlar ellerini kollarını sallayıp serbestçe bu ülkede dolaşıyorlar... Bu tutarsızlıkların hesabını soracağız. Zaman doluyor. 1,5 yılda 8 puan düştüler. Önümüzde seçime 1,5-2 yıllık süre var. İnşallah daha fazlasını düşüreceğiz, Türkiye'de iktidarı hep beraber kuracağız.''

Deniz Baykal, kendi medyasını yaratmaya çalışan Hükümetin, aleyhine yayın yapan medyayı her türlü ''zulüm''le susturmaya çalıştığını öne sürdü.

Bir hakimin, bir davadan ''kurumsal baskı var'' gerekçesiyle çekildiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

''Adalet, demokrasi, onların gözünde bir anlam taşımıyor. Onlar demokrasiyi trene benzetiyorlar. 'Gideceğimiz istasyona kadar biner, sonra ineriz' diyorlar. Devletin kurumları birbirine düşürülüyor. Medyayı sindirmeye kalkan anlayış neyse, yargıya elini uzatan anlayış neyse, devlet kurumlarına da baskı yapmaya kalkan anlayış da aynısıdır. Hepsi de yanlıştır. İktidara söyleyeceğimiz, 'Elini medyadan çek, elini yargıdan çek, elini Silahlı Kuvvetlerden çek.''

Baykal, Bandırma'nın Sahil Yenice köyüne yapılması planlanan termik santrale karşı açılan pankartları göstererek, şunları kaydetti:

''Türkiye'de yanlış enerji politikası uygulanıyor. Enerji, ithale dayalı enerji kaynaklarına bağlandı. Ya doğal gaz yakıyoruz ya da kömürü ithal ediyoruz. Bu yanlış. Hem yerel kaynaklarımızı israf ettiğimiz için yanlış hem Türkiye'nin en güzel sahillerinin kirlenmesine neden olduğu için yanlış. Bunların tek düşüncesi, acaba cebimi nasıl doldurabilirim. Kimsenin zengin olması için bu sahilleri teslim etmeyeceğiz.''

Bu arada, Baykal'ı Bandırma'ya getiren helikopter, kiralandığı firmanın gereken izni zamanında almaması nedeniyle, 6. Jet Hava Üs Komutanlığı yerine Bandırma Özel Hastanesi pistine indi.

Parti yetkilileri, son anda iznin alındığını, ama partililer hastane bahçesine geldiği için iniş yerinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

aa



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,809 µs