En Sıcak Konular

“Cep telefonu 21. yüzyılın sigarası” yani öldürür!

0 0 0000 00:00 tsi
“Cep telefonu 21. yüzyılın sigarası” yani öldürür! İngiliz hükümeti, cep telefonlarının insan sağlığı üzerindeki ölümcül etkilerini tespit etmek için 200 bin kişinin gönüllü katıldığı kapsamlı bir bilimsel araştırma yapılmasına karar verdi. Bakın bir profesör bu konuda bizleri nasıl uyarıyor?

İngiliz Hükümeti’ne bilimsel konularda danışmanlık yapan Prof. Lawrie Challis’in Sağlık Bakanlığı’na bu yönde tavsiyede bulunduğu, cep telefonlarının uzun vadede insan sağlığı üzerindeki muhtemel etkilerinin araştırılmasına karar verildiği bildirildi. Özellikle 10 yıldan uzun bir süredir cep telefonu kullananların büyük tehdit altında olabileceğine dikkat çeken İngiliz bilim adamlarının bu amaçla kapsamlı bir araştırma başlatacağı ve bu araştırmada 200 binden fazla gönüllünün yer alacağı ifade edildi.

Bilim adamlarının, gönüllülerin sağlık bilgilerini en az 5 yıl boyunca takip edeceği, cep telefonu kullanımı ile kanser, alzheimer ve parkinson gibi hastalıklar arasındaki olası bağlantıyı araştıracağı kaydedildi.

Prof. Challis, yaklaşık 3 milyon sterlinlik araştırma maliyetinin Sağlık Bakanlığı ve cep telefonu üreticileri tarafından karşılanabileceğini söyledi.

Cep telefonu kullanımının kısa vadede insan sağlığına zarar vermediğini daha önceki araştırmaların gösterdiğini ifade eden Prof. Challis, ancak cep telefonlarının uzun vadede insan sağlığını nasıl etkilediği konusunun araştırılması gerektiğini bildirdi. Prof. Challis, Avrupa’da yapılan ve 10 yılı aşkın bir süre cep telefonu kullanımının beyin tümörleri gelişimine neden olabileceğini gösteren araştırmalara da değindi. Challis, "Cep telefonu insanlık için 21. yüzyılın sigarası olabilir" diye konuştu.



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs