Doğal seleksiyon | " /> Doğal seleksiyon | "/>

En Sıcak Konular

Uyumlu geçişin adı: Doğal seleksiyon

10 Temmuz 2009 13:57 tsi
Uyumlu geçişin adı: Doğal seleksiyon Türkiye, bu sabah gözlerini çarpıcı bir istifa haberi ile açtı. Yüksek rütbeli bir subay, Yüksek Askeri Şura'ya az bir zaman kala, istifa etti. Bu istifa, haberin içersinde geçtiği gibi, özel yaşamla mı ilgili yoksa...Sürecin ne anlama geldiğini Sabah ga

Hürriyet gazetesinin sabah manşetinden verdiği haberin özeti şöyle: "Hava Kuvvetleri’nde iki tümgeneralin şok istifalarının ardından bu kez de Deniz Kuvvetleri, bir ay sonra yapılacak Yüksek Askeri Şûra’da Koramirallik terfisine üst sıradan girecek parlak bir tümamiralinin istifası ile sarsıldı."

Hürriyet gazetesi, bu sabah manşetten yüksek rütbeli bir subayın istifa haberini verdi. Sizce bu istifa, kısa bir süre önce yaşanan diğer iki yüksek rütbeli subayın istifaları ile birlikte düşünüldüğünde, bir tesadüf olarak değerlendirilebilir mi? Yoksa YAŞ öncesi ordu içersinde planlı ve sessiz bir hareketlilik mi var?

Tabii ilk olarak akla planlanmış gibi geliyor. Buradan şu çıkıyor: Daha önce iki askerin daha istifası vardı. Onlar da dikkat çekiciydi. Soru işareti yaratıyordu. Bu da öyle, soru işareti yaratıyor. Tüm bunlar şunu gösteriyor bana göre: Demek ki, ordu içersinde doğal ayıklanma diye bir şey oluyor. Ordu kendi içersinde sert bir ayıklanmaya gitmeden, daha yumuşak, doğal seleksiyon dediğimiz şeye benzer bir süreç gibi geliyor bana. Arkasında siyasi bir argüman varmış gibi değil, doğal bir istifamış gibi gösteriyorlar. Ama arkasında mutlaka bir şeyler var diye düşünüyorum.

Eğer bunun tesadüf olmadığı fikrinden yola çıkarsak, istifa'nın veriliş biçimi itibariyle, devletin zirvesinde, herhangi bir çatışma veya siyasi bir çekişme olmadığını, kurumlar arası uyumun gözetildiğini söyleyebilirmiyiz?

Ona özen gösteriliyor. Burada hükümet karşıtlığı gibi göstermemek için bir çaba var diye düşünüyorum. Ben hep şunu söylerim. Türkiye'nin değişimi yavaş oluyor ama belirli bir dengede götürülmeye çalışılıyor. Reform ve denge üzerine kurulu bir yaklaşım.

Son tahlilde bunu, Türkiye adına olumlu bir süreç olarak adlandırabilir miyiz?

Evet, olumlu bir süreç, gelişmenin bir yansıması olarak düşünüyorum.

www.iyibilgi.com röportaj



Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,680 µs