En Sıcak Konular

Toptan: Umarım yanlış anlama vardır

10 Temmuz 2009 13:26 tsi
Toptan, Abbas'ın ''Rum tezlerine destek verdiği''ne yönelik açıklamasıyla ilgili olarak, ''O açıklamanın bir yanlış anlama ve yanlış anlatma olduğuna inanmak istiyorum'' dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın ''Rum tezlerine destek verdiği''ne yönelik açıklamasıyla ilgili olarak, ''O açıklamanın, yanlış anlama ve yanlış anlatma olduğuna inanmak istiyorum. Yoksa, Abbas'ın konuşmasını başka türlü anlayabilmek, bizim için mümkün değildir'' dedi. 

Toptan, Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Dimeji Bankole ve görüşmesi sırasında bir gazetecinin, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Kıbrıs Rum Kesimini ziyaretinde, ''Rum tezlerine destek verdiğine'' ilişkin açıklamalarını nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine Toptan, ''O açıklamanın bir yanlış anlama ve yanlış anlatma olduğuna inanmak istiyorum'' karşılığını verdi. 

Toptan, ''Yoksa, TBMM'de bir kaç kez konuk edilen, Genel Kurulumuzda konuşturulan, Türkiye'nin her platformda, her şekilde çok açık bir destek verdiği Filistin Devlet Başkanı'nın konuşmasını başka türlü anlayabilmek, bizim açımızdan mümkün değildir. Bir yanlış olduğunu temenni ediyorum'' dedi.  

-''ORTA DOĞU'DA COĞRAFYA DEĞİŞİKLİĞİ ANLAMINA GELMEZ''-

Bir gazetecinin, ''Uluslararası Kriz Grubu'nun raporunda; Kuzey Iraklı yöneticilerin 'Irak parçalanırsa Kuzey Irak Türkiye ile birleşecek' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Toptan, ''Ortada bir gelişme olduğu kanaatinde değilim. Sadece bir takım iddialar var'' diye konuştu.

Türkiye'nin, kendi sınırları içerisinde, halkının refah ve mutluluğunun, demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi için çalıştığını ifade eden Toptan, şöyle konuştu:

''Türkiye, hiçbir zaman emperyal bir niyet, heves peşinde koşmamıştır. Bugün de böyledir. Biz kendi sınırlarımızın içine bakıyoruz. Kendi halkımızın refah düzeyinin yükselmesine çalışıyoruz. Ama elbette Kuzey Irak'ta yaşayanlar, bizim akrabalarımızdır. Türkmenler akrabalarımızdır, bizim Kürt vatandaşlarımızın Kürtlerle akrabalık ilişkileri vardır. O nedenle, tarihi ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz bu bölge ile bizim her alanda iyi ilişkilerimizin olması, özellikle ekonomik, kültürel alanda iş birliği yapmamız, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Ama bu, Orta Doğu'da bir coğrafya değişikliği anlamına gelmez.''

aa



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,005 µs