En Sıcak Konular

Murdoch'un gazetesi ünlüleri dinledi mi?

10 Temmuz 2009 11:25 tsi
Murdoch'un gazetesi ünlüleri dinledi mi?  
The Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre, binlerce ünlünün cep telefonlarını dinleyen, medya imparatoru Rupert Murdoch'un bulvar gazetesi News of the World, mahkeme dışında anlaşmak için 1 milyon sterlinin (1.6 milyon dolar) ödedi.

Prens William'dan oyuncu Gwyneth Paltrow ve Jude Law'a, eski İngiltere Başbakan Yardımcısı John Prescott'a kadar binlerce kişiyi izinsiz dinlediği iddia edilen medya imparatoru Rupert Murdoch'un bulvar gazetesi News of the World gazetesi 1.6 milyon dolar ödedi. 
 
 
 
The Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre, binlerce ünlünün cep telefonlarını dinleyen, medya imparatoru Rupert Murdoch'un bulvar gazetesi News of the World, mahkeme dışında anlaşmak için 1 milyon sterlinin (1.6 milyon dolar) ödedi. Cep telefonundaki mesajları hacklenen ünlüler arasında edebiyatçılardan şarkıcılara, sporculardan sanatçılara pek çok kişi bulunuyor.


Prens William da kurban


Cep telefonu hacklenenler arasında en çok dikkat çeken isimlerden biri de Prenses Diana ve Prens Charmes'ın büyük oğlu Prens William. News of the World'ün iki muhabiri, 2006 yılında aralarında Prens William'ın da olduğu dokuz kişinin telefon mesajlarını dinledikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetesi News of the World'ün kraliyet editörü 49 yaşındaki Clive Goodman, Kraliyet Ailesi'nin yardımcılarının cep telefonlarına bırakılan yüzlerce sesli mesajı dinlemekten suçlu bulunarak dört ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


600 mesaj dinledi


Goodman 600'den fazla mesajı dinlediğini itiraf etmiş ve Prens Charles ile oğulları Prens William ve Harry'den özür dilemişti. Avukatlarıysa Goodman'ın 'telekulak' girişimlerini özel haberler yayımlamaması halinde işini kaybetmekten korkmasıyla açıklamıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından News of the World'ün yayın yönetmeni Andy Coulson istifa etmişti. Andy Coulson telefon dinleme skandalındaki sorumluluğunu üstlenmişti.


Dinleme ekibi kuruldu


The Guardian'daki haberde, muhabirlerin adres, vergi kayıtları, sosyal güvenlik numarası ve banka açıklamaları gibi kişisel bilgilere ulaşmak için özel dedektifler tuttuğu belirtildi. News Group'un gazetelerinden News of the World 2.9 milyon tiraj ile İngiltere'nin en çok satan gazetelerinden biri. News Group ülkenin en çok satan gazetesi The Sun'a da sahip. News Groups'un ana şirketi News International, konuyla ilgili açıklama yapmak için uygun bir zamanda olmadıklarını söyledi.


Teknik direktör de, başbakan yardımcısı da dinlendi


Prens William'ın yanında dinlenen ünlülerin arasında en çok dikkat çekenler şöyle: Oyuncular Gwyneth Paltrow, Jude Law; şarkıcı George Michael; İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson; eski Başbakan Yardımcısı John Prescott; modeller Elle Macpherson, Lisa Snowdon; Londra Belediye Başkanı Boris Johnson.

hurriyet



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs