istifa daha | " /> istifa daha | "/>

En Sıcak Konular

Bir şok istifa daha

10 Temmuz 2009 08:03 tsi
Bir şok istifa daha Parlak sicilli Tümamiral neden istifa etti?

Hava Kuvvetleri’nde iki tümgeneralin şok istifalarının ardından bu kez de Deniz Kuvvetleri, bir ay sonra yapılacak Yüksek Askeri Şûra’da Koramirallik terfisine üst sıradan girecek parlak bir tümamiralinin istifası ile sarsıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda birliklerin tüm soruşturma, denetim ve incelemelerinden sorumlu birim olan Değerlendirme Denetleme Başkanlığı’nın komutanı Tümamiral Mustafa Baha Eren, TSK’den ayrıldı. Kısa bir süre önce komutanlığa emeklilik ve ayrılma dilekçesi veren Eren’in başvurusu kabul edildi. Tümamiral Baha Eren, geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyordu. Bu beklentide bir subayın ayrılığı TSK içinde büyük sürpriz olarak kabul ediliyor. Çünkü, bir asker için en kritik dönem terfiler açısından Askeri Şûra. Bu nedenle, özellikle böylesine tüm rütbelere birinci sıradan terfi eden bir amiralin de genelde Şûra’yı beklemesi gerekiyordu. Sene kaybetmeden 2001’de kurmay albaylıktan tuğ, 2005’de de tümamiralliğe en üst sıradan terfi eden Eren’in, bir ay sonra Koramiralliğe terfi edeceği dönemde istifası hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Beklenmedik istifanın, daha önce Hava Kuvvetleri’ndeki istifalara benzer bir şekilde özel hayatına ilişkin sebeplerden kaynaklandığı ve Eren’in ordudan ayrılmak zorunda kaldığı ileri sürüldü.

Bununla birlikte, internette dolaşan ve Eren’in Tuğamiralliği’nde görev yaptığı Güney Görev Grup Komutanlığı’nda bir devir teslim töreninde siyasi içerikli sert çıkışlarda bulunan konuşmasından alıntılar da dikkat çekti. İstifanın Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu biri emekli sekiz deniz kurmay albayın Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermesiyle ilgisi olduğu yönündeki iddialar da ileri sürüldü; ancak bu iddialar doğrulanamadı.

Deniz Kuvvetleri’nde Genel Sekreterlik ve Personel Başkanlığı gibi hassas noktalarda üst düzey komuta kademesi ile çok yakın çalışan Baha Eren, Deniz Kuvvetleri’nde Foça ve Aksaz Deniz Üsleri’nde Ege’de kritik rol oynayan muharip birimlerin komutanlığını yapmıştı. Tümamiral Eren, yabancılara satışından önce Oyakbank’ın yönetim kurulu üyeliğinde de bulunmuştu.

Hürriyet



Bu haber 1,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,969 µs