En Sıcak Konular

DTP'nin Cumhurbaşkanı Gül'den beklentisi

9 Temmuz 2009 22:34 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e talebini yineledi..

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP'li belediye başkanlarının görüşme talep ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den olumlu yanıt beklediklerini söyledi. Türk, "Devleti temsil eden Sayın Cumhurbaşkanının da bu akan kanın durması konusunda gereken duyarlılığı göstermesi gerekiyor" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP Eş Başkanı Emine Ayna ile Milletvekilleri Sırrı Sakık, Sebahat Tuncel ve Hasip Kaplan Fatih'te düzenlenen "Demokrasiye, barışa ve çözüme çağrı" mitingine katılmak için İstanbul'da bir araya geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda buluşan Türk ve beraberindeki partililer daha sonra uzun bir konvoy oluşturarak Fatih'e doğru yola çıktı. Aksaray Metro istasyonu önünde oluşturulan miting alanına gelen Türk ve beraberindekiler partililerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, DTP'li belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep etmesi konusuna ilişkin, "Halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanlarımız ve il genel meclis üyelerimizin düşüncelerini paylaşmak için Cumhurbaşkanından randevu talebinde bulundular. Henüz bu başvuru talebi yeni gündeme geldi. Yoksa bu başvuru talebinin ertelenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Zaman içerisinde bu talep ortaya çıktıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanı bunu değerlendirecek. Bizim amacımız bu sorununun sivil yöntemlerle çözümü konusunda herkesin duyarlılık göstermesi. Devleti temsil eden Sayın Cumhurbaşkanının da bu akan kanın durması konusunda gereken duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Bizim temennimiz bu yönde" dedi.

Ahmet Türk, görüşme olması halinde hangi konuların gündeme geleceğini soran gazetecilere, "Şuan sadece bir görüşme talebi var. Sorunları tespit edip bunları sunacağız" cevabını verdi.

iha



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs