En Sıcak Konular

Yağmur Türkiye'yi esir aldı

9 Temmuz 2009 22:26 tsi
Erzurum, Tekirdağ ve Edirne'de etkili olan sağanak nedeniyle bazı evler su altında kaldı ve ulaşımda aksamalar meydana geldi.

ERZURUM

Edinilen bilgiye göre, Erzurum'da yaklaşık bir saat süren yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Yıldızkent ve Dadaşkent semtlerinde bazı binaların bodrum katları sular altında kalırken, yollarda aşırı su birikmesi de araç trafiğinde aksamalara neden oldu.

Erzurum-Çat kara yolunun tek şeridi ile İstasyon Caddesi'ndeki bir kavşak, aşırı su birikmesi nedeniyle bir süre ulaşıma kapalı kaldı.

Belediye ekipleri sular altında kalan evlerde ve yollarda suyu boşaltmak için çalışma başlattı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da aniden bastıran ve yaklaşık iki saat süren yağış sırasında, zaman zaman dolu etkili olurken, Aydoğdu Mahallesi Şabanzade Sokak üzerinde bulunan metruk bir ahşap bina da kısmen çöktü.

Kınalı'yı İpsala'ya bağlayan uluslararası kara yolunun kent merkezindeki sahil yolu, araçların su birikintilerinde hareket edememesi nedeniyle trafiğe kapandı.

Sahil yolu ve kentin muhtelif yerlerinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, yağmurda araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşlar, kara yolları, itfaiye ve polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sağanak sırasında araçlarının içinde fenalaşan vatandaşlara da sağlık ve polis ekipleri müdahale etti.

Perşembe Pazarı'ndaki tezgahlar yağış sırasında devrilirken, tüm sebze ve meyveler, cansız mankenler ile tezgahlar sahil yoluna sürüklendi.

AA muhabirinin, Meteoroloji İşleri Tekirdağ Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kent merkezinde metre kareye 61,2 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, yağışların bu gece ve yarın da gök gürültülü, yer yer sağanak şeklinde görüleceğinin tahmin edildiğini kaydettiler.

EDİRNE

Edirne'de güneşli bir havanın ardından akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren sağanağa hazırlıksız yakalanan Edirneliler, zor anlar yaşadı.

Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için binaların korunaklı bölümlerini seçti, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler önlem alırken, trafik polisleri de sıkışıklık yaşanabilecek kavşaklarda sürücüleri yönlendirdi.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün hava sıcaklığının en yüksek 32 derece, nem oranının ise yüzde 66 olarak ölçüldüğünü ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların hafta sonuna kadar devam edeceğini belirttiler.



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,503 µs