En Sıcak Konular

Dink’i neden öldürdüm?

0 0 0000 00:00 tsi
Dink’i neden öldürdüm? Dün gece Samsun’da yakalanan ve bu sabah İstanbul’a getirilen Dink'in katil zanlısı Ogün Samast Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Bakın zanlı hangi nedenden dolayı Dink’i öldürmüş?

Samast, Samsun'daki ilk ifadesinde cinayeti kabul etti.

Cinayetten 10 dakika önce göz göze geldiklerini ve Dink'in irkildiğini anlatan Samast'ın şu ifadeyi verdiği öğrenildi:

“İnternette haberlerde okudum. Orada 'Ben Türkiyeliyim. Ama Türk kanı pis kandır’ dediği için öldürmeye karar verdim. 17 Ocak’ta Trabzon’dan otobüse bindim. 18 Ocak akşamı İstanbul terminaline indim. Geceyi de terminalde geçirdim. 19 Ocak’ta görüşmek için gazeteye gittim. Ancak görüşemedik. Daha sonra Cuma namazını kıldım. Namaz çıkışı da gazeteye gittim. Bu sırada Hrant Dink bir bankaya girdi. Bankadan çıkıp gazeteye gitti. Beni görünce irkildi. 10 dakika sonra gazeteden çıktı. Arkasından yanaştım ve 1 metre uzaklıktan vurdum. Pişman değilim.”

Hrant Dink'e yönelik suikastı gerçekleştiren katil zanlısı Ogün Samast'ın Trabzon doğumlu çıkması üzerine AK Parti Kızılcahamam'daki kampında Trabzon milletvekilleri alarma geçti. Vekiller, yaptıkları araştırmada Samast'ın psikopat bir kişiliğe sahip olduğunu ve hap kullandığını saptadılar. Başbakan Erdoğan'ı da bilgilendiren milletvekilleri, "Dört gün önce İstanbul'da dayısının yanına gitmiş. Sürekli Şişli'ye nasıl gidilir diye sormuş" dediler.

Ortaokul mezunu Samast'ın daha önce Akçaabat'a bağlı Çal köyünde yaşayan ailesinin, sel nedeniyle Pelitli beldesindeki afet konutlarına yerleştirildiği öğrenildi. Samast'ın sık sık gittiği Pelitli beldesindeki internet kafelerdeki bilgisayara da incelenmek üzere el konuldu.

Rahip cinayeti gibi

Dink'e yönelik suikast girişiminin, bir süre önce yine Trabzon'da gerçekleştirilen Santa Maria Katolik Kilisesi rahibi Andrea Santoro'nun öldürülmesiyle benzerlik taşıdığı ortaya çıktı. 5 Şubat 2006'da kilisenin önünde öldürülen Santoro'nun katil zanlısı olarak 17 yaşındaki O.A. adlı genç yakalanmış, zanlı görüşleri nedeniyle Santoro'yu öldürdüğünü açıklamıştı.

Futbol oynamış

Samast'ın (17), Trabzon'da 2. Amatör Küme Takımı Yenipelitlispor'da bir süre futbol oynadığı öğrenildi. Kulübün 17 Eylül 2004 tescil tarihli lisans ile kadrosunda bulundurduğu Ogün Samast'ın, daha sonra disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdan gönderdiği öğrenildi.



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs