En Sıcak Konular

Isparta'da eski başkan için suç duyurusu

9 Temmuz 2009 20:30 tsi
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ile ilgili 7 dosya hakkında, suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Günaydın, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana geçen süre içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendisinden önceki Belediye Başkanı Balaman dönemini inceleme kapsamına aldıklarını ve bu doğrultuda 7 dosyayı yargıya intikal ettirdiklerini belirten Günaydın, ''Biz dosyaları sunduk, görevimizi yaptık. Bundan sonraki iş yüce yargınındır'' dedi.

Günaydın, dosyaların ayrıntıları hakkında ise açıklama yapmadı.

Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi ile Şehiriçi Temizlik Hizmet Alım İşi ihalelerinden kaynaklanan zararların giderildiğini ifade eden Günaydın, ''Isparta halkının hakkını aldık. Hakkımızı mahkemeye düşmeden, kavga etmeden, karşılıklı görüşerek bu işin olmazsa olmaz olduğunu hissettirerek aldık'' diye konuştu.

Kadıahmetoğulları ile 2005 yılında ihale edilen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi işinde daha önce yapılan anlaşma şartlarının değiştirildiğini belirten Günaydın, şunları söyledi:

''Kadıahmetoğulları firması ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, bitmiş ve imzalanmış olan sözleşme ve zeyilnamelere rağmen belediyemize bırakılmış ve rant değeri olmayan bağımsız bölümlerimize ilaveten Cumhuriyet Caddesi'ne bakan zemin kattaki dükkanlardan 3, Fatih-Gürman Pasajı karşısındaki zemin katta caddeye bakan dükkanlardan 15, 113. Cadde'de zemin katta caddeye bakan dükkanlardan 4, 1610 Sokak, eski köy garajına bakan zemin kattaki dükkanlardan 3 olmak üzere toplam 25 yüksek rant getirici ortalama 95 metrekarelik ana ve büyük dükkanlar belediyemize kazandırılmıştır. Böylece Hasan Balaman döneminde yükleniciye bırakılan 40 milyon TL civarında kaynak, belediyemize yeniden kazandırılmıştır.''

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Günaydın, temizlik işi için ÇEVTEM firmasıyla yapılan anlaşmada da değişiklik yaptıklarını bildirerek, altı aylık süre için belediye kasasında bir milyon TL'nin kalmasını sağladıklarını savundu.

Adaletin kendileri için temel felsefe olacağını vurgulayan Günaydın, yalan ve talanları kapıdan içeriye sokmayacaklarını söyledi.



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs