En Sıcak Konular

Abdulkadir Aksu: Yargı reformu, Türkiye'nin önünü açacak

9 Temmuz 2009 13:05 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan iki maddelik yargı reformu ile Türkiye'nin AB yolunda önemli bir adım daha attığını söyledi.

Ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Samsun'a gelen Abdulkadir Aksu, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Aksu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iktidar ve muhalefetin oylarıyla meclisten geçen iki maddelik yargı reformunu onaylamasını doğru bir adım olarak nitelendirdi.

Aksu, "Avrupa Birliği'ne girme sürecinde olan Türkiye için yargı reformunun onaylanması çok önemli bir adımdır. Yapılan düzenleme doğrudur. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi. Türkiye için bundan sonrasının daha hayırlı olacağını düşünüyorum." dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen 'Mikro Kredi Projesi' hakkında da bilgi veren Aksu, şöyle konuştu: "Mikro Kredi Projeleri dünya çapında ve Türkiye'de sosyal devlet anlayışına katkı sağlayan bir çalışmadır. AK Parti Hükümeti, güçlü bir ekonomik politikanın gerçekleştirilecek sosyal politikalarla başarıya ulaşacağına inanıyor. Son ekonomik krizin etkisini azaltmak adına bir düzey tedbirler alındı. Teşvik paketi açıklandı. İşsizlikle ilgili makro projeler ortaya konuldu. Mikro bazda da fakirliğin ve yoksulluğun giderilmesi amacıyla 'Mikro Kredi' çalışması başlatıldı. Samsun 'Mikro Kredi Projeleri'nin uygulanacağı 33. il. Açılışını yapacağımız Samsun Şubesi ise 48. şube olacak. Özellikle projenin hanımlarımıza yönelik olması da ayrıca önem arz ediyor. Hanımlarımız kendi işlerini yapacak. Evlerinin ekonomilerine katkı verecek."

 cihan



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs