'El Kaide üssü' yalanlaması | " /> 'El Kaide üssü' yalanlaması | "/>

En Sıcak Konular

Atalay'dan 'El Kaide üssü' yalanlaması

9 Temmuz 2009 12:05 tsi
Atalay'dan 'El Kaide üssü' yalanlaması

El Kaide terör örgütünün Türkiye'yi üs seçtiği yönündeki haberlere İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan yalanlama geldi. Atalay bu tür haberler için gazetecileri turizm konusunda uyardı.

Atalay, "İçişleri Bakanlığı olarak bize bu konuda ulaşmış her hangi bir bilgi yok. Ben bunu spekülatif bir haber olarak değerlendiriyorum." dedi.
 
Atalay, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen Otoyol Trafik Polis araçlarının tanıtım töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Atalay, CIA tarafından hazırlandığı iddia edilen bir raporda, El Kaide terör örgütünün Türkiye'yi üs seçtiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Dün akşamdan itibaren böyle bir haber yayıldı. Şunu kesin bir dille ifade edeyim. İçişleri Bakanlığı olarak bize bu konuda ulaşmış her hangi bir bilgi yok. Ben bunu spekülatif bir haber olarak değerlendiriyorum. Şunu da burada ifade etmek istiyorum. Türkiye güvenli bir ülke. Zaten biz her duruma göre tedbirlerini iyi alan, çalışmalarını yürüten bir güvenlik sistemine sahibiz. Güvenlik birimleri her zaman dikkatlıdır. Özellikle orada ifade edilen konularda hassas çalışmalar her zaman devam ediyor." dedi.

Özellikle turizm mevsiminde bu tür haberleri yanlış bulduklarını ifade eden Atalay, "Kaynağından bilgi gelmedikçe, bizlerden doğrulama gelmedikçe, devletimizin bu konularla ilgili birimlerinden doğrulama, açıklama gelmedikçe bunlara itibar edilmemesini özellikle itibar edilmemesini özellik istirham ediyorum." diye konuştu.

Bir gazetede yer alan bir emniyet müdürünün, "Belinize silahı takın gidin, gerekirse kafalarına sıkın" yönündeki sözlerinin dinlemeye takıldığının hatırlatılması üzerine Bakan Atalay, "Bu konular hepsi hukuk devleti anlayışı içerisinde değerlendiriliyor. Biz güvenlik birimlerimiz içinde veya personelimiz içinde hata yapan kişilerle ilgili hiç bir istisna tanımadan, en ciddi şekilde hem idari süreci hem de adli süreci yürütüyoruz. Bu konuda hem idari hem adli süreç yürüyor. Onun için daha fazla bişey söylemeyim. Süreç bittiğinde bu kişilerin hataları varsa cezalarını çekiyorlar. Bugünlerde buna benzer bazı olaylar duyuluyor. İstanbul'da polis okulunda da bir kaç gün önce de böyle şeyler oldu. Hemen yargıya intikal ettirildi ve süreç devam ediyor. Bu konularda hiç endişe edilmesin" şeklinde cevap verdi.

Çin'in Sincan bölgesinde meydana gelen olaylarda Uygur Türklerinden ölenlerin olduğunu, bu konularla ilgili Çinli yetkililerle bir görüşmesinin olup olmadığı şeklindeki basın mensubunun sorusu üzerine Atalay, "Dışişleri Bakanlığımız bu konudaki bütün çalışmaları yürütüyor, bilgileri alıyor, takip ediyor. Yapılması gerekenlerin yapıyor. Bu dış politika olayıdır. Ben de güvenlikle ilgili olduğu için olayı detayını almak için Pekin Büyükelçimizi aradım. Kendisinden olayla ilgili geniş bilgi aldım." diye cevapladı.

Uygur Türklerinin annesi olarak bilinen Amerika'daki Rabia Kader'in iki kez Türkiye'den başvuru yapmasına rağmen vize alamadığını söylediğinin aktarılması üzerine Atalay, "Konuyla ilgili bilgim yok. Bilgi almam lazım" dedi.


cihan



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs