En Sıcak Konular

Emeklilerin zam isyanı

9 Temmuz 2009 10:35 tsi
Hükümetin en düşük kamu işçisi ücretine yüzde 18 zam yapması yüzde 1.83 zam alacak olan işçi ve Bağ-Kur emeklisini fena kızdırdı..

TİED Başbakan’a mektup göndererek emeklilerin buhran içinde yaşadığını belirtti. İMBED de “Bu dünyanın altı da var” dedi...

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri kazan kaldırdı. Hükümetin 666 lira alan en düşük kamu işçisine yüzde 18 zam yapması, ortalama 700 lira alan emeklileri kızdırdı. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Başkanı Kazım Ergün, Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderdi. Mektupta, ülkeyi etkileyen ekonomik krizin faturasını en ağır şekilde ödeyen kesimlerin başında, geçinmekte zorlanırken işini kaybeden çocuklarına da bakmak durumunda kalan emekliler ile onların dul ve yetimlerinin geldiği ifade edildi.

11 LİRA ARTACAK

Emekli aylıklarına bu aydan itibaren yapılacak zamma dikkat çekilen mektupta, şu görüşlere yer verildi: “Emekli aylıklarına yapılacak zamlar önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı doğrultusunda tespit edilmektedir. Buna göre, 6 aylık enflasyon yüzde 1.83’tür. Yani işçi ve Bağ- Kur emeklileriyle bunların dul ve yetimlerine temmuz ayı itibariyle yüzde 1.83 zam uygulanacaktır. En düşük işçi emeklisi aylığı Ocak 2009 itibarıyla ek ödeme dahil 621,24 TL iken, temmuzda 11.36 liralık artışla 632,60 TL olmuştur.

Ocak 2009 itibariyle 459.83 lira alan en düşük Bağ-Kur emeklisi de yüzde 1.83’lik zamdan sonra maaşı 8.52 lira artarak 468.35 liraya çıkacak.” İntibakların yapılmaması nedeniyle zaten büyük bir sıkıntı içerisinde olan emeklilerin mevcut aylıklarının da alım gücünün giderek erimesiyle adeta hayatta kalma mücadelesi verir duruma geldiği belirtilen mektupta, “Sayıları 9 milyonu bulan bu büyük topluluk ve onların aileleri, ciddi bir buhran yaşamaktadır” denildi. Ergün bir süre önce gündeme gelen harcama çekinin emeklilere verilmesini istedi.

BELKİ BİZ DE HATIRLANIRIZ

İşçi-Memur-Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz de Türkiye’de 1 milyon 600 bin Bağ- Kur, 4 milyon 800 bin de işçi emeklisinin bulunduğunu hatırlattı. Kamu işçilerinin zamlarının mehteran bölüğü hızıyla tatlıya bağlandığını ifade eden Öz, “Beyler dünün işçileri bugünün emeklileri perişan, dünün işçileri sizlere saltanat bıraktılar belki bir gün bizleri hatırlarlar diye.

Anayasa’ya göre devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorunda. Bu dünyanın altı da var, sizler saltanat sürmeye devam edin” dedi.



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs