En Sıcak Konular

Müdürün dinlemeye takılan sözleri

9 Temmuz 2009 09:49 tsi
Ahlak Polisi’nin 'Çürük Elma' operasyonunda dinlemeye takılan, Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri ve ikinci sınıf Emniyet Müdürü H.M.D. suçlamaları reddetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri, 2. sınıf Emniyet Müdürü H.M.D., Ahlak Polisi’nin ’Çürük Elma’ operasyonunda dinlemeye takıldı. Bar sahipleri üzerinde baskı kuran, talimat yağdıran, bazı hayat kadınlarının kontrolünü eline geçiren 3 yıldızlı polis müdürü, dinlemelere göre, "Sizi etek giydirip gezdireceğim", "Silahları ikişer üçer belinize takacaksınız. Gelirse alnına çakacaksınız" gibi tehditler savurdu. Müdür için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ahlak Polisi’nin "Çürük Elma" operasyonunda dinlemeye takılan, Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri ve ikinci sınıf Emniyet Müdürü H.M.D. hakkında, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve yardım etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre skandal, Emniyet Müdürü B.M.’nin, Çankaya’da bir barda Rus uyruklu İrina P.’yi 20 Aralık 2008’de öldüresiye dövmesiyle başlayan olaylarla patlak verdi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Namık Kemal Saltık’ın 15 Haziran’da hazırladığı iddianameye göre, dayak olayı üzerine, devreye Emniyet Müdürü D. girdi ve bar sahipleriyle buluşup, Rus kadının şikáyetini geri alması için ikna etmeleri talimatı verdi. H.M.D. savcılık sorgusunda, İrina P.’nin hastane masrafları için Emniyet Müdürü B.M.’ye 5 bin TL para ödettiğini itiraf etti.

Abime BMW 5.20 yakışır

Emniyet Müdürü H.M.D.’nin daha sonraki dinlemelere katılan diğer ’vukuatları’ şöyle:

9 Şubat’ta saat 18.24’te Dursun’u arayan bar görevlisi Ramazan isimli akrabası, "Bar sahibi sana otomobil alacak. Bana sorarsa ’Abime X5 yakışır’ diyeyim" dedi. D. de, "Gaz ver sen ona. Diyeceğin şu bak, ’Devamlı bir ayağı burada. Abimiz her zaman arkamızda durur’ diyeceksin" karşılığını verdi.

Galerici Yaşar isimli tanıdığından "emanet" dediği şeyi alamayınca sinirlenen D. "Lan bu memlekette sizi etek giydirip gezdireceğim. Bu memlekette ’adamım’ diye gezerseniz kitabınızın a... k... Yarın bekliyorum bak kafanı koparırım senin" dedi.

’Öldüreceksiniz diyorum’

D. bir akrabası polisin aradığı kişilerce tehdit edilince de devreye girdi.

H.M.D. telefonda Ramazan ve Numan isimli kişilere, şu talimatı verdi: "Bu o... ç... bizim Yaşar’ı tehdit etmiş. Yarın iki tane kelle adam ayarlayın tamam mı? Silahları ikişer üçer belinize takacaksınız. Gelirse alnından çakacaksınız lan. Kimseyi tanımıyorum bu saatten sonra, öldüreceksiniz diyorum. Ayağınızın altına alacaksınız ağzına çakacaksınız. Hakkımı helal etmem lan yoksa hepinize.".

H.M.D. ayrıca bir memurunun ’bardan kadın çıkarabilmesi’ için sahiplerine talimat verdi, Turgut isimli bir bar sahibine de 94 liralık cep telefonu faturasını ödetti.

Suçlamaları kabul etmedi

Emniyet Müdürü H.M.D. hakkındaki suçlamalarıı reddetti ve görüştüğü bazı bar sahiplerinin akrabası olduğunu iddia etti. Polis müdürü D. tetikçi bulunması yönündeki konuşmaları için de, "Akrabamın işyeri kurşunlanmış ve iki kişi yaralanmıştı. Aynı sıkıntılar yaşanmasın diye tedbir almalarını ve dikkat etmelerini istedim" dedi. Savcılık, diğer 17 sanığın da 1 yıldan 24 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası ile yargılanmalarını istedi.


hurriyet

 

 



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,611 µs