tarihi itiraf! | " /> tarihi itiraf! | "/>

En Sıcak Konular

Rusya'dan tarihi itiraf!

9 Temmuz 2009 07:55 tsi
Rusya'dan tarihi itiraf! Rusya aşırı sağ Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, tarihte yabancı devletlerin oyununa gelerek Türkiye ile boşuna savaştıklarını söyledi.

Türklerle 30 kez boşu boşuna savaştık

Rusya Parlamentosu alt kanadı Devlet Duması, 1709 yılında İsveç Krallığı'na karşı elde edilen Poltava zaferinin 300. yıl dönümünü kutladı. Rus vekiller Çar Deli Petro'nun savaş başarısını övdüler. Toplantıda konuşan Rus milletvekilleri Poltava zaferi ile ilgili özel kararnamenin kabul edilmesini istediler.

Kürsüye çıkan Duma Başkan yardımcısı ünlü siyasetçi Jirinovski, tam tersine bir konuşma yaparak Rusya'nın tarih boyu savaştığı ülkelerle boşuna mücadele ettiğini iddia etti. Özellikle Türk-Rus savaşlarını örnek veren Jirinovski, "Türklerle tüm savaşları boşuna yaptık. Balkanlarda Türklerle niye savaşa girdik ki? Balkanlara girmeye ve orasını kurtarmaya hiç gerek yoktu. Balkanlardaki savaşı kim için yaptık? Balkan hakları İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar'la birlikte bize saldırsınlar diye mi yaptık? Ne yani, Alman ordularında Balkan haklarından oluşan askeri birlikler yok muydu? Biz onları Türkler'den kurtardık. Onlar ise 1941 yılında bize saldırdı." dedi.

TÜRKİYE İLE SAVAŞLARI YABANCI DEVLETLER KIŞKIRTTI

Türkiye ile savaşlarda yabancıların oyununa gelindiğini savunan Jirinovski, "İngiltere Çar Birinci Pavel'in öldürülmesini organize ederek ülkede darbe yaptırdı. İngiltere daha önce de Deli Petro'yu Türklerle karşı kışkırtıyordu. Biz Türklerle 30 kez savaştık. Peki neden? Türkler ki Moskova'ya değil, kuzeye doğru hareket ediyordu. Tükler Viyana'ya, Roma'ya ve Paris'e doğru hareket ediyordu. Bırak gitsinler oralara! Bırak Batılı ülkelerin askerleri kanı dökülsün. Ben bu tarihi konuları idrak etmenizi istiyorum." diye konuştu.

Jirinovski, Çarlık Rusyası'nın İsveç'e karşı savaşmasına da gerek olmadığını savundu. Rus politikacısı, "Poltava çatışmasına ne gerek vardı? İsveç o dönem Rusya'yı tehdit etmiyordu. Rus tarihiyle ilgili yanlış bilgilerde bulunmayınız. İsveç güneye doğru hareket ediyordu.Birinci Dünya savaşına da katılmamalıydık. Son Afgansitan savaşına da boşuna girdik." dedi.

cihan 

 



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs