çok gizli bilgi | " /> çok gizli bilgi | "/>

En Sıcak Konular

Topbaş'tan çok gizli bilgi

8 Temmuz 2009 19:32 tsi
Topbaş'tan çok gizli bilgi 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sivil emniyet güçlerinin, yolcu tarzında değişik zaman ve mekanlarda, güvenliği sağlamak için otobüslerde, raylı sistemlerde, vapurlarda ve diğer toplu taşıma araçlarında her daim bulunduklarını bildirdi.

Topbaş, 41 ülkenin İstanbul başkonsolosları ile Feriye Lokantasında kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilen kahvaltı sonunda Topbaş, Osmanlı döneminde ziyafetlere, yemek davetlerine çağrılan misafirlere ev sahibinin teşekkür niyetiyle “diş kirası” denilen bir hediye sunduğunu belirterek, konuklarına “Eskimeyen İstanbul” adlı kitabı hediye etti.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, başkonsoloslar ile daha yakın ve sıcak temas sağlamak amacıyla bir araya geldiğini ifade ederek, konuklarıyla İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kadir Topbaş, bir soru üzerine, Çin'in İstanbul Başkonsolosu'nu da kahvaltıya davet ettiklerini, ancak başkonsolosun daha önceden gelemeyeceğini bildirdiğini kaydetti.

Bir gazetecinin, “Levent-Maslak metro seferleri saat 17.00'de sona eriyor ve seferler arasında da 11 dakika var. Ne zaman düzelecek?” sorusu üzerine Topbaş, Şişhane-Taksim ile 4. Levent-Sanayi Sitesi hattını çok ileri teknolojiye göre yaptıklarını, New York metrosundaki çalışmaları takip ettiklerini anlattı.

Taksim-Levent metro hattının 4,5 dakikaya göre yapıldığını belirten Topbaş, “Ağustos ayı içinde kesintisiz Şişhane'den Atatürk Sanayi Sitesi'ne daha sık aralıklarla gidebilecek. Elektromekanik sistemleri o zamanki teknolojiye göre yapmışlar. Ben bir gün tesadüfen bir belgesel izlerken New York metrolarındaki zaman aralıkları ile ilgili çalışmayı görmüştüm. Arkadaşlarıma incelettim. Onu burada uygulattık ve başarıyı yakaladık” diye konuştu.

Topbaş, yıl sonuna kadar bütün entegrasyonun tamamlanacağını ve 70 saniye aralığına kadar inme imkanı olabileceğini ifade etti.

Metronun iki parçalı çalışmasının problem yarattığını belirten Topbaş, “Entegrasyon tamamlandığında kesintisiz gitmesi halinde biraz daha uzatılacak. Uç nokta olduğu için mesai saatlerini biraz daha aşan bir düzenleme yapılacak. 06.00-21.00 saatleri arası Ağustosta başlayacak” dedi.

“1246 MİNİBÜS BAŞKA HATLARA KAYDIRILDI”

Kadir Topbaş, şu anda metro hatlarındaki çalışmaların yerin altında yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, Kadıköy-Kartal hattının kazı birleşimi ile ilgili çalışmayı kamuoyuna tanıtacaklarını bildirdi. Topbaş, “Yer altında İstanbul'un ulaşımını çözmek adına çok ciddi çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

Metrobüsün devreye girmesiyle 1246 minibüsün E-5'ten başka hatlara verildiğini kaydeden Topbaş, şöyle konuştu:

“Bu hatlarda zaten minibüsler, metrobüs devreye girince tercih edilmez hale gelmişti. Mağdur olmamaları için başka hatlara verildi. Mağdur edilmemeleri için çalışılıyor. Daha farklı yöntemler var. Kentte otobüs sayısını artırırken minibüsleri de otobüs şeklinde sisteme dahil edecek projeler var. Arzu ettiğimiz, insanların daha çok toplu taşıma araçlarını kullanmaları. Kaliteli, konforlu ve güvenli bir ulaşım sistemine erişilmeli. Yaşayan bir sistemde her attığınız adım, sonucu istediğiniz gibi vermiyor. İstanbul'daki gelişmeler oldukça başarılı. Ama daha çok işimiz var.”

Topbaş, bir gazetecinin, “Özellikle 01.00-06.00 saatleri arasında çalışan metrobüs şoförlerinin güvenlik sorunu konusunda bir önlem alacak mısınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Hem içte hem dışta gizli kameralar olması için çalışmalar var, emniyet ile birlikte çalışılıyor. Sivil emniyet güçleri, otobüslerde yolcu gibi bulunmakta. Buna göre tedbirler alınıyor. Sivil emniyet güçleri, yolcu tarzında değişik zaman ve mekanlarda, güvenliği sağlamak için otobüslerde, raylı sistemlerde, vapurlarda ve diğer toplu taşım araçlarında her daim bulunuyorlar. Her daim bunları tespit eden, kayda alan, gerektiği zaman müdahale edecek insanlar var.”

aa

 



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,591 µs