En Sıcak Konular

IMF, önümüzdeki yıl için daha iyimser

8 Temmuz 2009 19:17 tsi
IMF'nin üç ayda bir yayınladığı Dünya Ekonomisinin Görünümü raporunda, Nisan ayına göre daha iyimser tahminlere yer verildi.

IMF, 3 ayda bir yayınladığı Dünya Ekonomisinin Görünümü raporunu bugün açıkladı. Geçtiğimiz Nisan ayında açıklanan raporda yüzde 1,9 olarak öngörülen 2010 yılı dünya ekonomik büyümesi, yüzde 2,5'a revize edildi. IMF analistleri, finansal durumun geçtiğimiz nisan ayından daha iyi durumda olduğunu ve dünyanın durgunluktan çıkmak üzere olduğu tahmininde bulundular.

Yine de IMF'nin bu yıl gerçekleşecek küçülme tahmini ise 0,1 puan aşağı revize edildi. IMF Nisan ayında öngördüğü yüzde 1,3'lük daralmayı yüzde 1,4'e yükseltti.

Raporda, dünya ekonomisinin, makroekonomik ve finansal destekler sayesinde istikrara kavuşmakta olduğu, fakat durgunluktan henüz çıkılmadığı, bu çıkışın yavaş olacağı bilgisine yer verildi.

IMF, bu yılki en kötü tahminlerini Avrupa için yaptı. Rapora göre, Almanya ekonomisinin yüzde 6,2, İtalya ekonomisinin de yüzde 5,1 daralması bekleniyor. Bir grup halinde ele alındığında gelişmiş ülkelerin toplamda yüzde 3,8 daralacağı tahmin ediliyor.

Asya ekonomileri ile ilgili olarak ise IMF olumlu tahminlerde bulundu. Çin ve Hindistan'ın bu yıl yüzde 5,5 büyüyecekleri, önümüzdeki yıl ise yüzde 7 büyüme beklendiği ifade edildi.

IMF raporunda, finans sektörünün kamu desteğine olan ihtiyacının devam ettiğine dikkat çekilerek, özel sektörden kamu sektörüne eşine rastlanmayan bir risk transferinin ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuldu. Kamu desteğinin çekilmesi için doğru zaman olmadığına dikkat çekilen raporda, yine de "çıkış stratejileri"nin belirlenmesi gerektiğine ve merkez bankalarının elindeki bazı programların mali kuruluşlara aktarılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

dunyabulteni

 

 



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,247 µs