-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Krala muhteşem uğurlama -Video

8 Temmuz 2009 14:11 tsi
Krala muhteşem uğurlama -Video Pop müziğin kralı Michael Jackson'a ailesi, dostları ve hayranları veda etti. Anma töreninde dostları, Jackson'ın altın kaplama tabutu başında şarkılarını söyledi.

Michael Jackson için ilk tören Los Angeles'taki Forest Lawn mezarlığında yapıldı. Törende Jackson'ın ailesi, dostları ve Hollywood ünlüleri vardı.

Mezarlığın önünde onlarca araç konvoy oluştururken, şarkıcının tabutu ilk kez görüntülendi. Sadece mezarlığın üzerinde 20 haber helikopteri çekim yaptı.

Törenin ardından, Michael Jackson'ın naaşı anma etkinliğinin yapılacağı Staples Center'a karayoluyla götürüldü.

Michael Jackson'ın naaşını Staples Center'da binlerce hayranı karşıladı. Jackson'ın hayranları herhangi bir taşkınlık yapmadı, şarkıcının bazı fanatik hayranlarının helikopter kiraladıkları görüldü.

Staples Center'daki töreni izlemek için 1 milyondan fazla kişi başvurdu, 8 bin şanslı hayran bilet alabildi.

Törende Stevie Wonder, Brooke Shields, Mariah Carey, Usher, Kobe Bryant, Berry Gordy, Jennifer Hudson, Magic Johnson, John Mayer, zenci papaz Jesse Jackson, Papaz Al Sharpton, Smokey Robinson, "Queen" Latifah, Martin Luther King III, Bernice A. King, Shaheen Jafargholi ve ailenin yakın dostları olarak papaz Lucious Smith ile Ron Boyd'da yer aldı.

ŞARKI SÖYLEYEN ÜNLÜLER

Michael Jackson'ın altın tabutlu naaşı Staples Center'da sahne önüne kondu ve tören uzun bir saygı duruşuyla başladı. İlk konuşmayı müzisyen Smokey Robinson yaptı.

Törende Mariah Carey, Lionel Richie, Stevie Wonder, Usher ve Jennifer Hudson sahneye çıkarak Jackson için şarkı söyledi.



BROOKE SHIELDS'TEN DUYGUSAL KONUŞMA

Sanatçının yakın dostu Brooke Shields, konuşmasına başlarken gözyaşlarını tutamadı. 13 yaşındayken Jackson'la tanıştığını anlatan Shields, birlikteyken eğlenen iki küçük çocuk olduklarını söyledi.

Konuşma yapan diğer isimler arasında prodüktör Berry Gordy, basketbol yıldızları Kobe Bryant ve Magic Johnson da vardı.

Sanatçının klipleri, görüntüleri ve fotoğrafları sahnedeki ekranda gösterildi.

JACKSON AİLESİ SAHNEDE BİRBİRLERİNE SARILDI

Törenin sonunda ise sanatçının ailesi ile tüm dostları sahnede yerini aldı ve veda şarkısı söyledi. Ünlü isimler ve aile bireyleri, "We are the world" ile Jackson'ın "Heal the world" şarkılarını birlikte okudu.

Ardından Jackson ailesi, kardeşi Marlon'ın yaptığı konuşmayla Michael Jackson'a veda etti. Jackson'ın kardeşinin yaptığı konuşmanın sonunda aile birbirlerine sarılarak ağladı.

Michael Jackson'ın bugüne kadar medyadan uzak tuttuğu kızı Paris de bir konuşma yaptı ve mikrofon başında gözyaşlarını tutamadı. Jackson'un çocukların hayal edebileceği en iyi "baba" olduğunu söyleyen Paris, "Doğduğum günden beri çok iyi bir babaydı. Sadece onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum" dedi.

YÜZMİLYONLARCA HAYRANI TV BAŞINA GEÇTİ

Michael Jackson için yapılan cenaze törenini dünyanın dört bir yanında televizyonlar canlı yayınladı. Sanatçının yüz milyonlarca hayranı töreni meydanlara kurulan dev ekranlardan izledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan Rusya'nın başkenti Moskova'ya, Milano'dan Berlin'e tüm meydanlar kalabalıktı. New York'un ünlü Times meydanında da pop kralı, gözü yaşlı hayranlarının dualarıyla uğurlandı.

LOS ANGELES'TA HAYAT DURDU

Staples Center'daki tören için çevredeki yollar trafiğe kapatıldı, tören Los Angeles'ı kilitledi. Kentte trafik sabahın erken saatlerinde durma noktasına geldi, Staples Center'a giden yollarda yüzlerce araçlık konvoy oluştu.

Polis 1984 olimpiyatlarından bu yana ilk kez bu kadar geniş çaplı önlemler aldı.

Jackson'un nasıl ve nereye defnedileceği henüz bilinmiyor.


ÜNLÜ HAREKETİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Dizlerini kırmadan, normalinden fazla bir şekilde öne eğilerek yaptığı dans gösterisi için özel dizayn edilmiş bir ayakkabı kullanan sanatçı, yıllar önce bu özel ayakkabının patenti için bizzat başvurmuş.


 



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,672 µs