En Sıcak Konular

Para sihirbazı konuştu

8 Temmuz 2009 13:42 tsi
Dünyanın en büyük para yöneticilerinden Mark Mobius, “Türk şirketleri ve ekonomisi konusunda pozitif düşünüyoruz. Yatırım yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Templeton Asset Management Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Mark Mobius, Citibank'ın Citigold Select Özel Bankacılık Etkinlikleri kapsamında “Gelişmekte olan Piyasalar ve Türkiye” konulu bir sunum yaptı.

Önümüzdeki yıl gelişmekte olan ekonomilerin yüzde 3'ler düzeyinde hatta daha fazla büyümesinin öngörüldüğünü ifade eden Mobius, gelişmiş ülke piyasaların da toparlanacağını ama bu toparlanmanın gelişmekte olan ülkelerde daha hızlı olacağını söyledi.

Mark Mobius, nüfusu çok fazla olan Hindistan ve Çin gibi ülkelerin ekonomilerinin en hızlı büyüyen ekonomiler olduğunu belirterek, bu yıl Çin'deki büyüme oranının yüzde 7'yi aşacağını, bu oranın Hindistan'da ise yüzde 5'leri bulacağını ifade etti.

Gelişmekte olan ülkelerin Asya krizinden ders aldığını ve döviz rezervlerini çok güçlü tuttuklarını dile getiren Mobius, “Gelişmekte olan ülkeler gelişmiş ülkelere göre daha fazla döviz rezervine sahipler. Son üç yılda gelişmekte olan ekonomiler son derece başarılı bir seyir izlemiştir ve gelişmekte olan ülkelerin menkul kıymetler piyasası çok daha başarılı olmuştur” diye konuştu.

TÜRKİYE KRİZDE AYAKTA KALDI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mobius, Türkiye'yi krizde ayakta kalan ve krizden güçlü çıkan bir ülke olarak gördüğünü, dünyadaki krizin Türkiye'ye çok büyük zorluk yaratmadığını belirtti.

Genel olarak Türk şirketlerinin çok başarılı olduğunu dile getiren Mobius, “Gerçekten bu krizden güçlü çıktılar. Bence bunun sebebi şu; Türkiye'nin uzun geçmişi var. Geçmişte zorluklar yaşadı. O yüzden de nasıl adapte olacağını ve zor koşullardan nasıl çıkacağını biliyor. O yüzden Türkiye konusunda çok olumluyuz” şeklinde konuştu.

Türk şirketleri ve ekonomisi konusunda pozitif düşündüklerini ifade eden Mobius, Türkiye'nin çok başarılı olacağını ve ileride Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Mobius, “Bu nedenle ofis açtık ve burada hisse almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs