Yazıcıoğlu, hükümeti uyarmış: Tedbir alın | " /> Yazıcıoğlu, hükümeti uyarmış: Tedbir alın | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu, hükümeti uyarmış: Tedbir alın

8 Temmuz 2009 10:29 tsi
Yazıcıoğlu, hükümeti uyarmış: Tedbir alın 
Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yaşananlar hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Ökkeş Şendiller, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas olayları öncesinde tehlikeyi sezerek zamanın hükümetini 'Sivas'ta provokatif olaylar yaşanabilir, tedbir alın." şeklinde uyardığını belirtti.

2 Temmuz 1993'te Sivas olayları meydana geldiği sırada Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte Meclis'te olduğunu hatırlatan Şendiller, "BBP Sivas İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu telefonla arayıp Madımak Oteli'nde yangın çıktığını söylediler. Çünkü parti binamız Madımak Oteli'yle bitişikti ve olanlar bütün çıplaklığıyla görünüyordu. Telefondaki partilinin, 'Başkanım otelden çıkmak isteyenler var. Zor durumdalar. Parti binamıza sığınmak istiyorlar ne yapalım?' demesi üzerine Yazıcıoğlu, parti binasındaki görevlilere talimat verip, otelden çıkmaya çalışan insanları Büyük Birlik Partisi binasına almalarını istedi. Ortalık yatışıncaya kadar kendilerine sığınan insanlara sahip çıkmalarını tembihledi." şeklinde konuştu.

Madımak Oteli'nde çıkan olaylardan sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun da talimatları doğrultusunda il teşkilatının insanlık görevini yerine getirdiğini vurgulayan Kahramanmaraş eski Milletvekili Şendiller, "Yangında zehirlenme tehlikesi geçiren yaklaşık 42 kişi vardı. Partili arkadaşlarımız hepsini apartman boşluğundan parti binasına aldı. Kapıları kilitleyip can güvenliklerini sağladı. Hepsinin ihtiyaçları giderildi ve ailelerine haber verildi." diye konuştu.

Yangın sırasında Madımak Oteli'nde bulunan sanatçı Arif Sağ'ın da BBP binasına sığınanlar arasında olduğunu hatırlatan Şendiller, "Eğer o gün mahsur kalan 42 kişi binamıza alınmasaydı can kaybı daha fazla olacaktı. Çünkü dumandan zehirlenmek üzereydiler ve arkadaşlarımız da insanlık görevlerini yerine getirdi." dedi.

Yaşanan olayların Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin bu zamana kadar oynadığı ve oynamaya devam edeceği hain tuzaklar olduğunu vurgulayan Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş'ın Pazarcık belediye başkanına kurulan tuzağı da anlattı: "Pazarcık belediye başkanı Alevi'ydi. Ona PTT ile bir kargo gönderdiler. Kutuda bomba varmış ve bomba PTT memurunun elindeyken patladı. Eğer bomba belediye başkanının elinde patlasaydı çok büyük olaylar yaşanırdı."

Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş olaylarını sağcılar çıkarttı izlenimi vermek için kendi üzerlerine yıkıldığını ifade ederek, Maraş ve Sivas olaylarının aynı tertip olduğunu savundu. Başbağlar olaylarına Ermeni Garbis Altınoğlu'nun da öncülük yaptığını dile getiren eski milletvekili Şendiller, ayrıca burada yaşanan çatışmada askerler tarafından toplanan cesetlerden 7'sinin sünnetsiz olduğunu söyledi.

Geçen gün Madımak Oteli'nin önünde yapılan anma törenlerinde provokatif bir olay yaşandığına dikkat çeken Şendiller, bunları yapanların kan ve kin üzerinden rant sağlamaya çalışanlar olduğunu vurguladı. Türkiye'nin daima karışıklık içinde olmasının bazılarının hoşuna gittiğini belirten eski BBP milletvekili, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz darbelerin, bu tür planların bedelini çok ağır bir biçimde ödedik. Yeni neslin bu bedeli ödemesini istemiyoruz. Eğer bu tür provokasyonlar sonuç verirse geçmişten daha ağır sonuçlar ortaya çıkabilir. 'Gülerek Yaktın Donarak Öldün' pankartı da tam bir tuzak. Bu yüzden devlet ve millet olarak gerekli hassasiyeti göstererek soğukkanlı olmamız lazım."

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetinin çok ihtiyaç duyduğu bir kişilik olduğunu belirten Ökkeş Şendiller, vefatından sonra Türk siyasetindeki kavgaların yumuşadığını ve birlik oluştuğunu hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Muhsin başkanın vefatından sonra tam bir kardeşlik ortamı oluştu. Çünkü kendisi birleştirici ve yapıcı bir insandı. Ama merhumun arkasından yanlış ve kasıtlı ifadeler kullananlar oldu. Yazıcıoğlu'nun devamlı kirli olaylarla anılmasını isteyenler var, ancak başaramayacaklar. Çünkü rahmetli başkanımız dava adamıydı hoşgörü mimarıydı."

cihan



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs