En Sıcak Konular

Kayıp üsteğmen 20 ay sonra şehit ilan edildi

8 Temmuz 2009 09:01 tsi
Önce Üsteğmen Uluğ’un operasyon sırasında dağda unutulduğu iddia edildi. Jandarma, ‘firarı değerlendiriliyor’ açıklaması yaptı. 20 ay sonra eşi ve kızına şehit maaşı bağlandı.

2 Aralık 2007 günü çıktığı operasyonda askerleri helikoptere bindirdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda görevli Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ’la ilgili sır perdesi hala aralanamadı. Üsteğmen’in yoğun tipi şartlarında dağda unutulduğu iddiaları üzerine Jandarma Genel Komutanlığı ‘firarın da değerlendirildiği’ açıklaması yaptı. Genelkurmay 20 aydır haber alınamayan Uluğ hakkında ‘şehit’ işlemi yaptı, eşi ve çocuğuna şehit maaşı bağlandı.

JANDARMA ‘FİRAR’I DEĞERLENDİRDİ

Tabip Üsteğmen Fatih Uluğ, terör örgütü üyelerine yönelik Şırnak kırsalında operasyona çıktı. Yoğun fırtınada 2 Aralık 2007 günü emrindeki askerleri helikoptere bindiren Üsteğmen Uluğ’dan o saatten sonra haber alınamadı. Bölgede aramalar yapıldı ancak ölü veya diri olduğuna dair herhangi bir iz bulunamadı. Uluğ’un dağda unutulduğu iddiaları üzerine Jandarma Genel Komutanlığı, ‘Üsteğmen Fatih Uluğ’un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceğinin değerlendirildiği’ şeklinde açıklama yaptı.

UMUTLARIMIZ TÜKENDİ AMA CESET YOK

20 ay boyunca oğullarına dair hiçbir haber alamayan Uluğ ailesinin kapısını, geçtiğimiz günlerde askeri yetkililer çaldı. Üsteğmen Uluğ’un hayatta olduğuna dair umutların tükendiği belirten yetkililer, baba Ahmet Uluğ ile eşi Feray Uluğ’a acı haberi verdi. ‘Cesedi bulamadık’ diyen askeri yetkililer, Uluğ’un şehit kabul edildiğini bildirdi.

ÜSTEĞMEN MAAŞI YERİNE ŞEHİT MAAŞI

Üsteğmen Fatih Uluğ’a ödenen üsteğmen maaşı kesilirken, acılı eşi Feray Uluğ ile üç yaşındaki kızına Şehit Dul ve Yetim Aylığı bağlandığı öğrenildi. Bir oğulları ‘şehit’ statüsüne konulan Ahmet Uluğ ve Necla Uluğ’un diğer oğullarının da şuanda asker olduğu öğrenildi.

9 kayıp asker daha var

Terörle mücadelede görev yaparken Fatih Uluğ gibi ortadan kaybolan 9 askeri personelden aradan geçen onca yıla rağmen haber alınamıyor. 9 kayıp askerin aileleri de oğullarının ölü ya da diri haberini almak istediklerini, en azından mezarlarıyla teselli bulmak istediklerini söylüyor. PKK’nın kaçırdığı belirtilen askerlerin en eskisi 16 yıl önce Taşdelen Karakolu’na yaptığı kanlı saldırıda kaçırılan erler Aydın Şahin ve Engin Ekşi. Şahin, ve Ekşi dışında, Mehmet Karaca, Yunus Çaça, Murat Fatih Diktaş, Yaşar Gökçe, Levent Yabangülü ve Doğan Yaman isimli askerlerden de uzun yıllardır haber alınamıyor.

Aile firara hiç inanmamıştı

Jandarma Genel Komutanlığı’nın ‘firar ettiği ihtimali değerlendiriliyor’ açıklamasına isyan eden anne Necla Uluğ ‘Oğlum daha önceki operasyonda sekiz gün boyunca tırmanınca fenalık geçirmiş. Öldü diyenler gelsin önce beni öldürsün. Şırnak’ta yazın nefes darlığı sorunu çıktı. Oğlum tecili bitmeden kendisi gitti asker şimdi de ‘firar etti’ diyorlar’ diye isyan etmişti. Eşinin kaybolmasından sonra adeta hayatı kabusa dönen Feray Uluğ ‘Ben eşimin firar ettiğine inanmıyorum. Asker elbisesi ve silahı ile firar etmiş olamaz. Firar etmesi için de bir neden yok. Firarda olsaydı 2.5 ayda beni ve kızını mutlaka arardı. Kızına çok düşkündü. Onu görmeden, aramadan bir gün bile duramazdı’ sözleriyle yalanlamıştı.

star



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,775 µs