ETÖ'ye teslim! | " /> ETÖ'ye teslim! | "/>

En Sıcak Konular

Örtülü ödenek ETÖ'ye teslim!

8 Temmuz 2009 08:55 tsi
Örtülü ödenek ETÖ'ye teslim! Ergenekon sanığı Albay Levent Göktaş, büyük referanslarla Vakıfbank'a girmiş...

Ergenekon tutuklusu Levent Göktaş'ın Vakıfbank'ın sözleşmeli avukatı olduğu ortaya çıktı. Göktaş'ın Vakıfbank'ta 2007-2009 yılları arasında görev yaptığı belirlenirken, bankanın Hukuk İşleri Başkanı Şeref Yaroğlu, Göktaş'ın tutuklanması sonrası sözleşmesini feshettiklerini açıkladı


Bürosunda yapılan aramada yüksek yargı mensuplarına yönelik şantaj CD'leri ele geçirilen Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Mustafa Levent Göktaş'ın, tutuklandığı güne kadar Vakıfbank'ın avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

Göktaş'ın gözaltına alınmasından sonra da sözleşmesinin devam ettiği, tutuklama kararından bir süre sonra sözleşmesinin iptal edildiği açıklandı. Vakıfbank Hukuk İşleri Başkanı Şeref Yaroğlu, Göktaş'ın 2007-2009 tarihleri arasında bankalarında sözleşmeli avukat statüsünde görev yaptığını doğrularken, sözleşmesinin tutuklama kararından makul bir süre sonra iptal edildiğini söyledi. Yaroğlu, Göktaş'ın hangi dosyalara bakmakla yükümlü olduğu konusunda ise bilgi vermekten kaçındı. Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ile devletin Örtülü Ödenek hesaplarının tutulduğu banka olarak görev yapıyor.

MAK Alay Komutanlığı görevine kadar yükseldiği Özel Kuvvetler'den emekli olduktan sonra hukuk eğitimini tamamlayarak avukatlık mesleğine atılan Mustafa Levent Göktaş'ın bürosunda yapılan aramada TSK'ya ait gizli yazışmaların yanısıra aralarında yüksek yargı men-suplarının cinsel içerikli görüntülerinin de yer aldığı şantaj CD'leri ortaya çıkarılmıştı. Göktaş'ın AK Parti hakkındaki kapatma davası başta olmak üzere bazı davalarda seks görüntüleri ile şantaj yapmayı planladığı öne sürülmüştü. PKK tarafından yapıldığı açıklananan 1996 yılında Şırnak'ta 11 köylünün bir minibüs içerisinde kurşunlanıp, yakılarak öldürüldüğü Güçlükonak Katliamı'nı Levent Göktaş'ın başında bulunduğu ekibin gerçekleştirdiği iddiaları üzerine 13 yıl aradan sonra soruşturma açılmıştı. Göktaş, Mavi Hat operas-yonu sırasında da teknik takibe takılan isimler arasında yer almıştı. Göktaş'ın ismi kısa bir süre önce avukatı ve MAK Alay Komutanı olduğu sırada birlikte görev yaptıkları Avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde yapılan aramada ortaya çıkarılan, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" ile gündeme gelmişti.

REFERANSI KİM OLDU?

Göktaş'ın Vakıfbank'la sözleşme yapması için etkili isimlerin referans olduğu belirlendi. Göktaş'ın referansının örtülü ödeneğin başındaki isim olan Maksut Kerim olduğu iddiaları gündeme gelirken Kerim, Göktaş'a referans olmasının sözkonusu olamayacağını belirterek, "Onun referansı yukarıdan aranmalı" demekle yetindi.


27 Nisan'daki e-muhtıradan sonra görev almış

Albay Göktaş'ın Vakıfbank'la ilişkisinin 27 Nisan e-muhtırasından sonra başladığı ve tutuklandığı tarihe kadar devam ettiği belirlendi.

Göktaş'ın gözaltına alındığı 7 Ocak günü Vakıfbank tarafından sözleşmesinin iptal edildiği yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Yaroğlu, "Gözaltına alındığı gün değil, tutuklandıktan sonra" dedi. Yaroğlu Göktaş'daki dosyaların başka avukatlara verildiğini söyledi.

yenişafak



Bu haber 1,116 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,559 µs