İşte 3. iddianamenin ayrıntıları | " /> İşte 3. iddianamenin ayrıntıları | "/>

En Sıcak Konular

İşte 3. iddianamenin ayrıntıları

8 Temmuz 2009 08:36 tsi
İşte 3. iddianamenin ayrıntıları Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan 3. iddianamenin yazımının tamamlandığı ve bugün ya da en geç cuma gününe kadar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceği öğrenildi.

Ergenekon savcılarının üçüncü iddianamede, ‘Ergenekon’un hücre hücre yapılanmasını’ ve bu hücrelerin gerçekleştirdiği provokatif eylemleri ‘yeni belge, görüntü ve tanıklarla’ ortaya koyacakları belirtildi. 

50’Sİ TUTUKLU 80 ŞÜPHELİ VAR


İddianamenin 7 Ocak 2009 ile 13 Nisan 2009 tarihleri arasında yapılan 10, 11 ve 12. dalga operasyonlarda gözaltına alınan şüphelileri kapsayacağı ifade edildi. Yazımına mart ayında başlanan iddianamede 50’si tutuklu 80 kişinin adı geçiyor. Zir Vadisi ve Gölbaşı’nda bulunan cephaneler üçüncü iddianamede yer alırken, Poyrazköy cephaneliği ve bununla ilgili hakkında işlem yapılan aralarında Albay Dursun Çiçek’in de yer aldığı muvazzaf subaylarların dördüncü iddianameye bırakıldığı öğrenildi. Dördüncü iddianamenin bir ‘Cunta’ iddianamesi olacağı belirtildi.

İDDİANAMEDEKİ ÖNEMLİ İSİMLER


Ergenekon soruşturmasının 3. iddianamesinde, eski rektörler, ‘Karargah Evleri’ üyelesi subaylar, Özel Harekatçılar, akademisyenler ve STK temsilcileri ağırlıkta olacak. İddianameye girmesi beklenen isimler arasında MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, Bedrettin Dalan, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, emekli Albay Levent Göktaş, Türk-Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, eski ve yeni rektörler ve Yarbay Mustafa Dönmez var.

HÜCRE YAPILANMASI ANLATILACAK


Üçüncü iddianamede Ergenekon’un hücre yapılanmasının geniş yer tutması bekleniyor. Ergenekon içinde önemli yer tutan hücrelerin ‘İbrahim Şahin liderliğindeki çoğu özel harekatçı polisler ve genç subaylardan oluşan 12 hücre’, ‘Kemal ve Neriman Aydın liderliğinde Karargah Evleri hücresi’, ‘MİT hücresi’ ve ‘Kuvayı Milliye hücresi’ oldukları bildirildi.

SİVAS VAR, BAŞBAĞLAR YOK


İddianamede 2 Temmuz 1993 günü 33 kişinin ölümü ile sonuçlanan Sivas olayları da yer aldı. Daha önce ortaya çıkmayan 4 saatlik bir kamera görüntüsüne ulaşan Ergenekon savcılarının, olaylarla ilgili yeni bulgu ve delillere ulaştığı iddia edildi. Başbağlar katliamının ise iddianameye girmeyeceği belirtildi.

CUNTA DÖRDÜNCÜ İDDİANAMEDE


İddianamede Poyrazköy kazılarında ele geçirilen cephaneden bahsedileceği ancak bu cephanelikle ilgili tutuklanan veya gözaltına alınan muvazzaf ve emekli subayların iddianameye girmeyeceği öğrenildi. Albay Dursun Çiçek ve emekli Orgeneral Çevik Bir ise ‘cunta iddianamesi’ olacağı belirtilen 4. iddianameye girmesi bekleniyor.

star



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,989 µs