En Sıcak Konular

Paksüt incelemesi hala sürüyor!

8 Temmuz 2009 08:24 tsi
Paksüt incelemesi hala sürüyor!

Anayasa Mahkemesi'nin, dinlemeye takılan Osman Paksüt hakkındaki başlattığı inceleme bir türlü sonuçlanamadı.

Yüksek Mahkeme'nin 'Paksüt incelemesi' 2 aydır sürüyor  
 
Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin, Başkan Vekili Osman Paksüt hakkında başlattığı inceleme devam ediyor. Başkan Haşim Kılıç, Paksüt'le ilgili iddiaları araştırması için bir üyeyi 2 ay önce görevlendirmişti. 
 
Kılıç, yaptığı açıklamada üyenin hazırlayacağı rapora göre soruşturma aşamasına geçilip geçilmeyeceğini söylemişti. Ancak halen bu yönde bir açıklama gelmedi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 15 Ekim 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Ferda Paksüt'ün telefon görüşmeleriyle ilgili ihbar yazısı göndermişti. Yazıda, Paksüt'ün AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecinde bazı Ergenekon terör örgütü zanlılarıyla görüştüğü, eşi Osman Paksüt'ün de, eşinin kullanımındaki telefonla bazı görüşmeler yaptığı aktarılıyordu.

Yüksek Mahkeme kaynakları da soruşturmanın mevcut durumu hakkında sorulara cevap vermekten kaçınıyor. Ferda Paksüt'ün dinleme kayıtları Ergenekon'un 2. iddianamesi ek klasörlerinde yer almıştı. Ferda Paksüt'ün yaptığı bir konuşmada, eşinden AK Parti kapatma davası karar sürecinde Anayasa Mahkemesi üyesi Ahmet Akyalçın'a kapatma yönünde oy kullanması için baskı yapmasını istediği kayıtlara geçmişti. Ferda Paksüt'ün AK Parti davasının görüşülme sürecinde üye Serruh Kaleli ile ilgili ortaya attığı 'on dakikalık arada bazı çevrelere göre hesap konusunu görüştüğü' iddiası da dinlemeye takılmıştı. Söz konusu dinlemelerin kamuoyuna yansıması üzerine Osman Paksüt, Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'ı hedef alarak 'İddialarla ilgili işlem başlatmadıysa o koltukta oturmaması gerekir.' demişti. Paksüt'ün canlı yayına çıkması ve üye Serruh Kaleli'yle ilgili Ferda Paksüt'ün konuşmalarının gündeme gelmesinin ardından Anayasa Mahkemesi üyeleri, oybirliğiyle Paksüt'le ilgili resmî incelemenin başlatılmasına karar verdi. Haşim Kılıç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen 199 dinleme kaydı ile diğer delillerin incelenmesi için bir üyeyi görevlendirdi. Üyenin hazırlayacağı rapor, mahkeme heyeti tarafından oylanarak soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek.

Ergenekon savcılarınIN, Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün Ergenekon davası sanıklarından bazı isimlerle yaptığı görüşmeleri Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na yazılı olarak gönderdiği ortaya çıkmıştı. Yazıda şöyle deniliyordu: "Bahse konu telefon dinlemelerinde, Başkan Vekili Osman Alifeyyaz Paksüt'ün de, eşinin kullanımındaki telefon ile, telefon görüşmelerinin çeşitli aşamalarında telefonu eşi Ferda Paksüt'ten alıp aynı kişiler ile görüşmeye devam ettiği tespit edilmiştir." İkinci iddianamede, Ferda Paksüt'ün AK Parti'nin kapatılması için yoğun bir çalışma içerisine girdiği ileri sürülüyor.

'HAKARET' SORUŞTURMASINDA İFADESİ ALINDI

Bu arada, Osman Paksüt, dün öğle saatlerinde Ankara Adliyesine giderek Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na bakmakla yetkili Başsavcı Vekili Nuri Yiğit'le görüştü. Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt hakkında polise hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili görüştüğü belirtildi. Paksüt'ün eşinin karıştığı hakaret olayıyla ilgili tanıklığına başvurulduğu öne sürüldü.

zaman



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,568 µs