En Sıcak Konular

PKK'da iç çatışma yaşanıyor

8 Temmuz 2009 08:01 tsi
PKK'da iç çatışma yaşanıyor 
Terör örgütü PKK'da iç karışıklık yaşanıyor. Son dönemde kadro ve finansman sıkıntısı yaşayan terör örgütündeki iç hesaplaşma gün yüzüne çıktı.

PKK'nın silahlı kanadının sözde sorumlusu Suriyeli Fehman Hüseyin görevinden alınarak yerine Sofi Nurettin getirildi. Örgütün talebi doğrultusunda hazırladıkları raporda ağır eleştirilere yer veren 2 kişi ise infaz edildi.

'Etkin pişmanlık' yasasından yararlanan teröristlerin verdiği bilgiler ile güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirilen dokümanlar terör örgütü içerisinde iç hesaplaşmanın yaşandığını gösteriyor. Liderlik kavgasının yapıldığı PKK'da 'Suriyeli-Türkiyeli' kadrolar arasındaki gerilimin sürekli tırmandığı belirtiliyor. Artan sorunlar üzerine terör örgütünün silahlı kanadının sözde sorumlusu Suriye kökenli 'Dr. Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin görevinden alınarak yerine Murat Karayılan'ın talimatıyla Sofi Nurettin getirildi. 'Örgütü pasif kalmakla' eleştiren ve Murat Karayılan ile girdiği elebaşılık çekişmesinde örgüt içinde çok sayıda kişinin ölümüne yol açan Hüseyin'in görevden alınmasının örgüt kadrolarında rahatsızlığa neden olduğu kaydedildi.

PKK'YI ANALİZ ETTİLER, ÖLDÜRÜLDÜLER

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki Dola Koge kampında faaliyet gösteren 'İskender' ve 'Hogir' kod adlı sorumluları, Murat Karayılan'ın talimatı doğrultusunda 'örgütün mevcut durumu ve yeni stratejisinin ne olması gerektiği' konusunda bir rapor hazırladı. Avrupa ülkelerinin yanı sıra İran, Irak, Suriye ve Türkiye'deki kadrolarla görüştükten sonra hazırlandığı öne sürülen rapordaki konuların Karayılan'ı kızdırdığı ortaya çıktı. Terörist Karayılan tarafından duyurulması yasaklanan, ancak kırsal alandaki kadrolara sızan raporda örgütün içinde bulunduğu kötü durum anlatılıyor. Karayılan'ın, raporu hazırlayan 'İskender' ve 'Hogir' ile bunlara yardımcı olan 'Mahir-Atakan' kod adlı İbrahim Çoban'ı önce sorguya çektirdiği, sonra da hapisle cezalandırdığı belirlendi. Burada işkence gördüğü belirtilen iki teröristin 'firar etmek isterlerken' öldürüldüğü açıklandı. İbrahim Çoban'ın ise Tunceli kırsalına gönderildiği de iddialar arasında.

6 ayda 22 Mehmetçik şehit oldu, 32 terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK ile yapılan mücadelede 2009'un ilk ayında 22 Mehmetçik'i şehit verdik. Aynı dönemde 32 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 44 terörist ise sağ yakalandı. Genelkurmay'ın verilerine göre, 2008'de 174 terörist PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Operasyonlarda ise 223 terörist sağ yakalandı. Mehmetçik, bahar ile birlikte bölgede yaptığı operasyonlarda en büyük kaybı, teröristlerin araziye döşediği mayın ve patlayıcılara karşı verdi. İlk 6 ayda 32 ayrı mayın patlamasında 3'ü geçici köy korucusu olmak üzere 22 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bu patlamalarda 2'si geçici köy korucusu olmak üzere 39 güvenlik görevlisi yaralandı. Mayınlı saldırılarda 4 vatandaş hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı.

zaman



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs