Kirli masa' karmaşası... | " /> Kirli masa' karmaşası... | "/>

En Sıcak Konular

'Kirli masa' karmaşası...

7 Temmuz 2009 18:15 tsi
'Kirli masa' karmaşası... Münevver Karabulut cinayetinde bir gazetenin ortaya attığı 'kirli masa' haberi için adli tıp uzmanları ne diyor? İddia ciddi: Bu tip haberlerin devamı da gelecek...

Münevver Karabulut cinayetindeki 'kirli masa' iddiası üzerine Adli Tıp Uzmanı Doç. Dr. Alkan, "Böyle bir şey olamaz, Adli Tıp yıpratılıyor" dedi.

Akşam gazetesinin haberinde, Münevver Karabulut cinayetinde, aylardır merak edilen 'çamaşırdaki sperm kime ait' sorusuna yanıt bulunduğunu iddia etmişti. 'İki katil şüphesi' doğuran ve kafaları karıştıran iz, iddiaya göre, aynı masada otopsisi yapılan başka bir ölüden bulaşmıştı.

HİÇBİRİNE UYMADI
3 Mart 2009 günü öldürülen Karabulut'un cesedi üzerinde yapılan otopside, boyun, yanak ve göğüs kısmında tükürük salgısı, iç çamaşırında sperm izi bulunmuştu. Hazırlanan rapor doğrultusunda firari zanlı Cem Garipoğlu'nun babası, arkadaşları, Münevver'in kardeşi ve yakın çevresinden oluşan toplam 10 kişiden kan ile sperm örnekleri alınmıştı. Numuneler DNA testine tabi tutuldu. Geçen ay, dört kişinin DNA sonucu açıklandı. Örnekler hiçbirine uymadı. Geri kalan altı kişinin sonuçları ise bir aydır bekleniyordu.

ARŞİVDEN BULUNDU
Kan örneklerinin sonucunu bekleyen Savcılık ve Emniyet aradan bir ay geçmesine rağmen sonucu alamadı. İddialara göre, 'kalem ucu' büyüklüğündeki sperm izi, 10 kişiden hiçbiriyle tutmuyordu. Bunun üzerine Adli Tıp görevlileri, hata yapmamak için kendi arşivlerini taradı. Yine iddiaya göre, sperm örneği bir cesede ait çıktı. Yani cinayette ikinci bir kişinin olduğu iddialarını güçlendiren sperm, daha önce aynı yerde otopsisi yapılan bir erkeğe aitti.

ADLİ TIP UZMANI: BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ!
NTV’nin canlı yayınına katılan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Alkan iddialara inanmadığını belirtti ve bu haberin Adli Tıp Kurumu’nu yıpratmak için çıkarıldığını savundu. Alkan şunları söyledi:

"Bu iddialar bilimsel olarak uygun görünmüyor. Bu tip bir durum olası değil. Otopsi masaları metaldir, sık sık yıkanır ve önceki otopsiden kalıntı kalmaz. Bir günde 3-4 otopsi yapılır. Cesetlerden sperm akması çok istisnai bir durumdur, bunun masaya akması ve bulaşması ise olası değil."

BENZER HABERLER GELECEK

Biz küçük bir camiayız. Kurum başkanı Haluk İnce yeni atandı. Bu kurum içinde bir rahatsızlık yarattı. Adli Tıp Kurumu gibi Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumların başkanları sık değişiyor. Herkesin güç göstermek istediği bir kurum burası. Bu haberler halihazırdaki yönetimi yıpratmak için yapılmış gibi görünüyor. Bunun devamını da bekliyorum. Bu tip haberler Hüseyin Üzmez olayında olduğu gibi kuruma çok büyük zarar veriyor.

BABA KARABULUT: BU ÜLKE BİTMİŞ DEMEKTİR
Yayına katılan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut ise haberlerdeki iddialardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi:

“Bir hata olmuşsa, bunu duymak dahi istemem. Nasıl böyle bir hata yapılabilir? Daha önce, karşı tarafın ekonomik özgürlüğü olduğu için 'Adli Tıp yanlış bilgi verebilir' demiştim. Çıkan ikinci raporu görmedim ama burada da yanlışlık yapılmışa bu ülke bitmiş demektir! Adli Tıp böyle bir yanlışlığın içindeyse yapacak bir şey kalmamış demektir.

Şu an İstanbul dışındayım. Avukatımın tam bilgisi yok. Gazete sebepsiz yere böyle bir manşet atmaz, demek ki bir bilgileri var. Ben bu cinayetin tek başına işlendiğine inanmıyorum. Böyle bir hassas konuda yapılan bir hata kabul edilebilir mi? Komuyla ilgili olarak avukatım yarın bilgi alacak.”

SAVCI EK RAPOR İSTEDİ
Ceset üzerindeki spermin başka bir cesede ait olduğunun anlaşılmasının ardından Adli Tıp Kurumu hâlâ sessizliğini koruyor. İlk dört kişinin tahlillerinin bir haftada çıkmasına rağmen, altı kişinin sonuçlarının bir aydır hazırlanmamasının da görevlileri büyük sıkıntıya soktuğu öne sürüldü. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın, Adli Tıp Kurumu'ndan ek bir rapor istediği öğrenildi. Yılmaz'ın Adli Tıp'a arşivlerin taranması için talimat verdiği de ileri sürüldü.

ntv



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,893 µs