En Sıcak Konular

Eğitim Sen KPSS'nin iptalini istedi

7 Temmuz 2009 18:11 tsi
Ortaya çıkan yolsuzluğa istinaden tekrar iptal talebini ileten basın açıklaması yapıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Iğdır Temsilciliği, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilmesine yönelik ikinci bir basın açıklaması yaptı.
Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'nda basın açıklamasını yapan Sendika Temsilcisi Efraim Güven Tabak, Iğdır'da birkaç yıldır aleni olarak yapılan KPSS yolsuzluğunu ortaya çıkaran Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür etti.
Iğdır'da Türkiye geneli yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kopya skandalı yaşandığını ifade eden Tabak, "Ülke genelinde örgütlenen bir çete, savcılığın özel takibi sonucu ortaya çıkarılmıştır. Sınav sorularının ülke geneline yayıldığını hem emniyet hem de savcılık tespit etmişken Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bu konu hakkında sessiz kalması ise kabul edilebilir bir durum değildir. ÖSYM, öğretmen adaylarının emeklerini yok saymamalıdır." dedi.
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın 'olay münferit bir olaydır, sınavın iptali söz konusu değildir' açıklamasını yapmasının vahim bir durum olduğunun altını çizen Tabak, "Yani ÖSYM hem Emniyetin hem de Savcılığın bu tespitlerini ve hukuku görmezden gelmektedir. Ayrıca, şebekenin yaklaşık olarak bin kişiye soru dağıttığı gerçeği ortada iken Sayın Yarımağan'ın bu olayı münferit bir olay olarak görmesini devleti koruma refleksi olarak görüyoruz. Devleti korumak adına hukuku hiçe saymasını ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sınava giren tüm adaylar mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetlerinin giderilmesi için sınavın iptal edilmesini istiyoruz. Ayrıca, adayların mağdur olmasına sebep olan ÖSYM'nin ise gerekli önlemleri almadığı için herkesi bireysel olarak ÖSYM'yi dava etmeye çağırıyoruz." diye konuştu.
ÖSYM'nin, sınavın maddi külfetini hesaba katarak, adayların mağduriyetini görmezden gelmemesi gerektiğini vurgulayan Tabak şöyle dedi: "Unutulmamalıdır ki maliyeti ne olursa olsun sınavda tek bir kişi bile mağdur olmuşsa genel eşitlik ilkesi ihlal edildiğinden bu sınavın derhal iptal edilmesi kaçınılmaz bir gerçekliktir. Yine bilinmelidir ki bu tür hileli yollarla atanma yolunu seçen öğretmen adaylarını ve diğer memur guruplarını bu arayışlara asıl iten sebepler üzerinde de düşünülmelidir. Aslında ortaya çıkan bu olayı bir takım insanların kişisel zaafiyetlerinin ötesinde, sosyal bir patlama olarak değerlendiriyoruz. Bu şebekenin türemesine zemin oluşturan asıl neden, maalesef ülkenin içinden çıkılmaz duruma gelen eğitim anlayışıdır. Yıllarca emek verip, üniversiteden mezun olduktan sonra öğretmen adaylarının ve diğer memur gurubu adaylarının tâbi tutulduğu bu sınav sistemi, kangrenleşen eğitim sisteminin iflasını göstermektedir. Böylesi haksız bir sınavda bile eşitliğin olmaması ve eşitsizliğe göz yumulmasını ise üzerinde düşünmemiz gereken önemli bir nokta olarak görmekteyiz. Başta ÖSYM olmak üzere herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz ve diyoruz ki bu mağduriyetin giderilmesinin tek yolu var o da KPSS'nin iptal edilmesidir."

cihan



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs