En Sıcak Konular

Siyasi cinayetler neden kış ayında işleniyor?

0 0 0000 00:00 tsi
Uğradığı hain saldırı sonrasında hayatını yitiren Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayeti yine akla neden kış sorusunu getirdi.

Siyasi cinayetlerin pek çoğunun kış döneminde işlendiğini ifade eden emniyet kaynakları, cinayetlerin kış ayında işlenmesini, “sokakta çok insan bulunmaması, bere, atkı, mont gibi unsurlarla katilin rahatlıkla gizlenebilmesi” gibi nedenlere bağlıyor.

Dink’e yönelik saldırı sonrası saldırganın izini kaybettirebilmek için kullandığı kıyafetleri değiştirdiğine dikkat çeken istihbarat yetkilileri, başındaki bereyi de akılda kalacak unsurları ortadan kaldırmak için kullandığını ifade ettiler.

Saldırganın cinayet sonrası bu bereyi attığını hatırlatan emniyet yetkilileri, “Maalesef kış dönemleri, bu tip pek çok faili meçhul cinayetlerin yoğun olduğu dönemlerdir. Çünkü saldırganların kimliklerini deşifre edecek tüm unsurları ortadan rahatlıkla kaldırdıkları artıları bulunuyor” dediler.

Toplumu ayağa kaldıran pek çok siyasi cinayetin aynı tarihlerde işlendiğini ifade eden emniyet yetkilileri, “Bomba koyacaklarsa sokakları tenha, kimseler balkonda olmadığı soğuk kış günlerini seçiyorlar. Şahit bırakmamak için yüzlerini gizleyecek giysi unsurları olan atkı, bere, kapşon, şemsiye gibi unsurları kullanıyorlar” diye konuştular.

Bu arada şimdi teknolojinin eskisi gibi olmadığının da altını çizen emniyet yetkilileri, “Her köşe başında bir güvenlik kamerası var. Gerek Mobesse gerekse bu gibi özel güvenlik kayıtları inanılmaz işe yarıyor” dediler.
İşte kışın uğradıkları saldırılarla hayatını yitiren gazeteciler;
-Milliyet Gazetesi Başyazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 akşamı Teşvikiye’deki evine giderken silahlı saldırı sonucunda öldürüldü.

-Gazeteci Yazar Turan Dursun 4 Eylül 1990 tarihinde İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıyla 7 kurşunla öldürüldü.
-Prof. Dr. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990'da Ankara'daki evine gönderilen bir kitabın içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.
-Prof. Dr. Muammer Aksoy 31 Ocak 1990 akşamı, Ankara'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını yitirdi.
-Gazeteci Yazar Musa Anter, 20 Eylül 1992 Diyarbakır’da çağırıldığı bir konferansın çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldü.
-Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1994 Pazar günü Karyağdı Sokak’daki evinin önündeki arabasına yerleştirilen kontağa bağlı bombanın patlaması sonucu hayatını yitirdi.
-Prof. Dr. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990'da Ankara'daki evine gönderilen bir kitabın içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.
-Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999 Çayyolu Engürü Sitesi saat 09.40’ta arabasının camına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını yitirdi.
-Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 19 Aralık 2002 tarihinde Çankaya Portakal Çiçeği Sokak 40.numarada bulunan evinin önünde arabasından indiği anda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs