En Sıcak Konular

İnebolu'da petrol umudu

7 Temmuz 2009 15:40 tsi
TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Karadeniz'de petrol ve doğalgaz aramak için anlaşma imzalayan Brezilyalı petrol şirketi Petrobras'ın Genel Müdürü Hercules Tadeu F. Da Silva Kastamonu'nun İnebolu İlçesi’nde incelemelerde bulundu.

Genel Müdür Silva, İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyun, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve Liman Başkanı Ergün Kayalı’yı makamlarında ziyaret etti.

Petrobras Genel Müdürü Silva, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki sondaj çalışmalarına Aralık ayında başlamayı planladıklarını söyledi. Silva, Sinop’un 138 mil açığında konuşlanacak platforma personel ve malzeme transferlerinin İnebolu Limanı’ndan sağlanacağını belirtti.

Liman kullanımı için İnebolu Belediyesi ile mutabık kaldıklarını belirten Silva, “Burada petrol bulabilirsek İnebolu’nun çehresi çok olumlu yönde değişir. Bir çok iş imkanları doğacak ve aynı zamanda çeşitli tesisler kurulabilir. Bu sırada halkın normal düzenini bozmamak için elimizden geleni yapacağız.

Burada herkesi memnun edecek bir çalışma yapacağız” dedi.

GÜNLÜK MALİYET 1 MİLYON DOLAR

Karadeniz'deki sondaj çalışmalarının kendilerine çok pahalıya mal olacağını anlatan Silva, bu riski göze aldıklarını söyledi. Silva, “Karadeniz daha önce keşfedilmemiş bölge olduğundan petrol ve doğalgaz rezervini tam olarak bilemiyoruz. Ama Karadeniz'de petrol ve doğalgaz bulma ihtimalimizi yüzde 20 olarak görüyoruz.

Sondajın maliyeti çok pahalı. Sondaj çalışmasının kesin olmamakla birlikte 6- 7 ay kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Sondajın bize 1 günlük maliyeti 1 milyon doları buluyor. Yüzde 20’lik bir ihtimale karşı bile bu riski göze aldık” diye konuştu.

18 SAATTE ULAŞILACAK

İnebolu’ya 160 deniz mili uzakta çalışacak platforma İnebolu Limanı’ndan gemilerle 18 saatte ulaşılacak. Platformda çalışacak personel ve kullanılacak tüm malzemeler İnebolu Limanı'ndan sevk edilecek. Norveçli Ocean Rig şirketinden kiralanan ‘Leiv Eiriksson' adlı platform, bu yılın Aralık ayında petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

Hürriyet



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,067 µs