En Sıcak Konular

Verheugen: "Türkiye'nin tavrını tebrik ediyorum"

0 0 0000 00:00 tsi
Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak, ''Bu olayı şiddetle kınıyorum. Türkiye devletinin buna karşı olan tavrını tebrik ediyorum'' dedi.

      Verheugen, merkez Osmangazi İlçe Belediyesince yaptırılan ''Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Merkezi''ni ziyaret etmek üzere geldiği Bursa'da önce Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Darüzziyafe'de onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.
      Yemek öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Verheugen, Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bursa'nın kültürel ve tarihsel öneme sahip bir kent olduğunu söyledi.
      Verheugen, Türkiye'nin AB'ye girme sürecinde Bursa'nın kültürel açıdan çok önemli bir rolü olacağını ifade ederek, ''Aslında Osmangazi Belediyesinin yaptırdığı hayvan barınağını ziyaret etmek için buraya geldik. Eşim Almanya'da bir hayvan koruma derneğine üye. Buradaki hayvan koruma faaliyetlerine yardımcı olmak istiyoruz'' dedi.
      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün Ankara'da görüştüğünü kaydeden Verheugen, ''Biz ikimiz de aynı görüşteyiz ki; Türkiye çok başarılı bir şekilde Avrupa Birliği'ne giriş sürecine girdi ve umuyorum ki, aynı şekilde de başarılı bir şekilde tamamlayacaktır'' diye konuştu.
      Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Verheugen, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi:
      ''Dün Ankara'da bu konu hakkında açıklama yapmıştım. Ancak şunu söyleyebilirim: Bu olayı şiddetle kınıyorum. Türkiye devletinin buna karşı olan tavrını tebrik ediyorum. Çünkü, Türkiye'ye yapılmak istenen tüm kötülüklerin başarılı olmayacağına inanıyorum. Türkiye'nin bu durumun açığa kavuşması için elinden geleni yapacağına yürekten inanıyorum.'' Verheugen, bir gazetecinin ''AB'nin, Türkiye'nin Kuzey Irak'a olası müdahalesiyle ilgili bakışının nasıl olduğu'' yönündeki sorusunu da, ''Ben AB'nin dış işlerinden sorumlu bir kişisi olmadığım için bu konu hakkında bir yorumda bulunmak istemiyorum'' şeklinde yanıtladı.
      Bu arada, daha önce, Bursa gezisine Vali Nihat Canpolat'ı makamında ziyaret ederek başlayacağı duyurulan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'in Valilik ziyaretinin iptal edildiği bildirildi.

Hürriyet



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs