En Sıcak Konular

Putin'den Bush'a doğumgünü mesajı

7 Temmuz 2009 14:22 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, eski ABD Başkanı George Bush'a doğum günü nedeniyle gönderdiği mesajda, Bush'u açıklığından ve misafirperverliğinden dolayı övdü.

Rus haber ajansları, Putin'in dün Bush'a 63'üncü doğum günü vesilesiyle gönderdiği mesajda, "Son yıllarda biz, Rusya-ABD işbirliğinin güçlendirilmesi için çalışıyorduk. Ülkelerimiz arasında farklılıklar olmasına rağmen, sizin açıklığınıza ve samimiyetinize her zaman son derece değer verdim. Crawford çiftliği ve Kenenbunkport'ta ailenize ait konuttaki misafirperverliğinizi özel duygularla hatırlıyorum" ifadesini kullandığını duyurdu.

Putin, Bush ile 2007 yılında ABD'de Bush ailesinin tatilini geçirdiği yerde yaptığı görüşme sırasında, iki lider birlikte balığa çıkmış ve ıstakoz yemişti.

OBAMA'YA HAVYARLI KAHVALTI

Öte yandan Rus ajansları, Putin'in, bu sabah Moskova dışındaki konutunda ağırladığı ABD Başkanı Barack Obama'ya verdiği, 2 saat süren Rus usulü kahvaltıda siyah havyar, islenmiş mersin balığı ve keklerin yanı sıra odun kömürü ateşinde semaverde ısıtılan çay ikram ettiğini kaydetti.

İnterfaks, Putin'in, kahvaltı sonrası Obama'yı arabasına kadar uğurladığını, Obama ile arabasının yanında 5 dakika ayakta konuştuğunu belirtti. Ajans muhabiri, Putin'in Obama'yı bir konuda ikna etmeye çalıştığı, Obama'nın Putin'i kafasıyla onaylar şekilde dinlediğini söyledi.

Habere göre Obama, kahvaltı sırasında, Moskova'da dün havanın yağışlı olmasına atıfta bulunarak, "Hava dün yağışlıydı. Bugün oldukça güneşli. Sayın Putin'e güneşli hava organizasyonu için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Hürriyet



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs