En Sıcak Konular

Bakandan işçilere grev uyarısı

7 Temmuz 2009 13:24 tsi
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, işçilere greve gitmeleri halinde üstü kapalı uyarıda bulundu. Ereğli Demir Çelik'ten örnek verdi

İşçilerin 1 saatlik iş bırakma eyleminin ardından Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakanlık'ta basın toplantısı düzenledi; eylemi ve toplu sözleşme sürecinde gelinen konuyu değerlendirdi.

Bakan Yazıcı, greve gidilmesi durumunda üstü kapalı bir de uyarı yaparak "Gerekirse kamuda tasarrufa gidebiliriz" dedi.

Bakan Yazıcı Türk-İş'in yeni bir öneri üzerinde çalıştığını ve öğleden sonra bu öneriyi kendisine aktaracaklarını belirterek "Diyaloğumuz devam ediyor. bu sabah da devam etti. İnşallah bu öğleden sonra karşınıza anlaşmış olarak çıkarız" dedi.

"Biz işçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyen Bakan Yazıcı, gelinen noktada işçilerden bir adım beklediklerinin mesajını verdi. Bakan Yazıcı, işçilere Ereğli Demir Çelik örneği vererek, kriz ortamında demir çelik işçilerinin ücret azaltılması yönünde protokol imzaladıklarını söyledi.

ÖZEL SEKTÖR YÜZDE 30 ÜCRET AZALTIYOR

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloya dikkat çeken Bakan Yazıcı, "Örneğin Ereğli'de yüzde 30 ücret azalması şeklinde protokol imzalamışlardır. Biz kamuda böyle bir fedakarlık da beklemiyoruz. Refah olarak niteleyeceğimiz büyüme yoksa neyi nasıl dağıtacaksınız? Ha refah olursa refeha katkısı olanlara payını veririz" dedi.

İşçilerin yaptıkları eyleme ilişkin de "Elbette ki eylem ortaya koyacaklardır. Hakları. Ancak her hak ve özgürlüğün Anayasada tamamlanmış sınırı vardır. Hiç kimse başkasının hak ve hukukunu istismar edemez. Bu konuda da arkadaşlarımızın duyarlı olması gerek. Şayet enflasyon 2009 yılında önerdiğimizin üzerinde gerçekleşirse farkı ödeyeceğiz" dedi.

"BUYURSUNLAR, GREVE GİTSİNLER" SÖZÜNE AÇIKLIK

Bakan Hayati Yazıcı, Başbakan Erdoğan'ın "Buyursunlar, greve gitsinler" sözleriyle ilgili de şunları söyledi: "Başbakanımız da hassasiyet gösteriyor. Başbakanımızın değerlendirmesi hassasiyet içinde bulunulmamasından kaynaklanıyor. Tablo ortada. İşsizlik rakamları açıklandı, enflasyon rakamları açıklandı. Biz işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyon farkı olursa ödeyeceğiz. Aynı hassasiyeti karşı taraftan da bekliyoruz. Bu süreçte Türk İş temsilcilerinin basiretli davranışları etkili olacaktır."

KAMUDA TASARRUF UYARISI

Bakan Hayati Yazıcı, karşı taraftan anlaşma beklediklerinin altını çizerek eyleme gidilmesi durumunda üstü kapalı olarak işçi çıkarabilecekleri mesajını da verdi, "Gerekirse kamuda tasarrufa gidebiliriz" dedi.




Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs