İyi de kim sordu? | " /> İyi de kim sordu? | "/>

En Sıcak Konular

‘Aramız mükemmel’: İyi de kim sordu?

7 Temmuz 2009 13:14 tsi
‘Aramız mükemmel’: İyi de kim sordu? Obama’nın Rusya ziyaretinin son saatlerinde Medvedev, Putin ile arasının ‘mükemmel’ olduğunu açıkladı. Fıkra meşhur: Doktor adama, ‘çok kötü hastasınız ve öleceksiniz’ demiş. Adam üzüntü için de ‘hiç mi çaresi yok’

“Aklınıza hiç kaz getirmeyeceksiniz”!

Hepsi bu kadar. Doktorun belki bu önerisi olamasa aklına hiç “kaz” getirmeyecek hastanın aklından kaz çıkar mı?

İşte Medvedev’in söylediği de bu! “Aramız mükemmel”! Söylemese kimsenin aklına gelmeyebilirdi belki. Ama şimdi kimsenin aklından çıkmayacak.

Gerçi iki kişi Putin ile Medvedev arasında alttan alta ama pratik sonuçları çeşitli konularda görülen, örneğin Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri (!!) gibi, bir çekişme hissedildiğini söylemişti.

Bunlardan biri Barack Obama. Diğeri ise-biraz övünmek gibi olacak ama, okurlarımız bağışlar bizi-iyibilgi’ydi. Obama, Rusya’ya gelmeden önce, iyibilgi ise haftalar önce bu ikilinin arasında “birşeyler var” demişti.

 


 

Gerçi Obama bir tür “kıtır” olarak ve ziyaret öncesi bu cümleyi zımni olarak kurdu ama-çünkü Washington’un kimi tuttuğu pek iyi biliniyor-neticede hem böyle bir durumun varlığını, en azından birinin tasfiyesine istiyor hem de Rusya’nın pazarlık gücünü düşürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı demiştik. Devamı da var.

Medvedev, Putin ile aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını ve aralarındaki ilişkilerin mükkemmel bir düzeyde olduğunu söyledi. Rusya Hükümetinin ve Başbakanın görevinin kriz sürecindeki çalışmaların organize edilmesi olduğunu ifade eden Medvedev, “Bu, çok zor ve karışık bir görev. Bu yüzden biz, sıkça görüşüp bu problemleri tartışıyoruz. Ama bunlar, bizim ikili ilişkilerimizi hiç bir şekilde etkilemiyor. Bizim 20 yıllık bir arkadaşlığımız var ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz” diye konuştu.

Muhtemelen! Ancak bu “tanıma” meselesi ilginçtir. Para ve iktidar çabuk bozar. Bozulmuş olan eskisi gibi olmaz. Yenisini tanıyamazsınız. Biz şimdilik bu kadar bırakıp “ikinci” işaret fişeğini atalım istedik Rusya’nin iktidar dengelerine.

Bakalım “üçüncü” ne ola?

 

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,129 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs