En Sıcak Konular

80 derece sıcaklık hissedilecek

7 Temmuz 2009 11:56 tsi
Sıcaklıklar alarm veriyor! Bu hafta 40 dereceye varacak. 80 derece hissedilecek. Uzmanlar tehlikeli hafta için uyarıyor. Hangi gün kaç derece?

Türkiye bu hafta yazın en sıcak günlerini yaşayacak. Bugün sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günleri sıcaklıklar 40 derecelere kadar çıkacak.

40 derece sıcaklık deyip geçmeyin... Hissedilir sıcaklığın 80 dereceyi bulması bekleniyor. Kıyamet gibi!

Türkiye bu hafta yazın en sıcak günlerini yaşayacak. Gölgede 38 derece olarak açıklanan hava sıcaklığının bağıl nemin yüksek olması nedeniyle güneş altında 80 derece hissedileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı...

Hafta ortası Çarşamba ve Perşembe günleri sıcaklığı batıda yazın en yüksek değerlerine; 35-40 derecelere çıkaracak. Hafta sonu aşırı sıcaklar doğuya ilerleyecek.

İKİ GÜN KAVRULACAĞIZ

Hafta ortası İstanbul ve Ankara 35, İzmir 37 dereceyi görecek. Denizli, Aydın ve Manisa 40, Balıkesir ve Edirne 38 dereceye çıkacak.

İç Anadolu genelinde de aşırı sıcaklar etkili olacak. Uzmanlar yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri sıcak çarpmalarına karşı uyarıyor.

Hafta sonu ise Batıda sıcaklık ortalama değerlerine inerken, bu sefer Doğu anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hızla artacak. Hafta sonu Diyarbakır 42, Trabzon 32, Malatya 39 dereceyi görecek.

SICAKLIK 80 DERECE HİSSEDİLEBİLİR!

Gölgede 38 derece olarak açıklanan hava sıcaklığının bağıl nemin yüzde 80 olması durumunda 73 derece, güneş altında ise 80 derecenin üzerinde hissedilebileceği, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKMASIN

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Mustafa Diren, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının giderek arttığını, gündüzleri özellikle yaşlılar ve çocuklar için riskli dönemlere girildiğini söyledi.

Diren, sıcaklıkların bağıl nemin de etkisiyle çok farklı değerlerde hissedilebileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tahmin sıcaklığını gölgeye göre veriyor. Bağıl nem etkisi ile hissedilecek sıcaklıklar verilmiyor. Aslında herkesin hissedilen sıcaklığı bilerek hareket etmesi gerekiyor. Örneğin 30 derece için bağıl nem yüzde 25 ise sıcaklık 28 olarak hissedilir. Nem yüzde 60’a çıktığında hissedilecek sıcaklık 33 derece, yüzde 80’lik nemde ise 38 dereceye ulaşır. Yaz aylarında en fazla karşılaşılan sıcaklık değeri ise 38 derecedir. 38 derece sıcaklık için yüzde 50 bağıl nemde hissedilen sıcaklık 50 derece olur. Nem yüzde
80 olduğunda sıcaklık 73 derece hissedilir. Güneş altında yüzde 80 nem düşünüldüğünde hissedilen sıcaklık 80 dereceyi geçebilir."




Bu haber 1,109 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs