Baykal'ı yıkar! | " /> Baykal'ı yıkar! | "/>

En Sıcak Konular

Bu anket Baykal'ı yıkar!

7 Temmuz 2009 10:59 tsi
Bu anket Baykal'ı yıkar! Metropoll'ün 'Liderler İmajı' anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Anket Baykal'ı üzecek gibi. Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili bölüm de dikkat çekiyor...

Metropoll Siyasal Araştırmalar Merkezi’nin, ‘Liderlerin İmajı’ anketi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, ‘dürüstlük ve güvenilirlik’, ‘demokratlık ve özgürlükçülük’ bakımından sınıfta kaldığını ortaya koydu. Baykal’ın, ‘dürüst ve güvenilir biri’ olduğu fikrine katılmayanların oranı yüzde 63.8 çıkarken, Baykal’ı ‘dürüst ve güvenilir’ bulmayan vatandaşların yüzde 31.7’sinin, son seçimde CHP’ye oy verenlerin olması dikkat çekti.

31 ilde bin 282 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan anket sonucuna göre AK Partili seçmenlerin yüzde 89.3’ü, MHP’li seçmenlerin yüzde 59.6’sı, DTP’li seçmenlerin yüzde 79.1’i, SP’li seçmenlerin yüzde 82.8’i Gül’ün Çankaya Köşkü’ndeki görev yapış tarzını ve kararlarını onaylıyor. CHP’li seçmenlerin yüzde 37.3’ü, DSP’li seçmenlerin de yüzde 56.3’ünün Gül’ü desteklemesi dikkat çekti. Ocak ayında yüzde 62.7 olan Gül’e halk desteği, bu anket de yüzde 68.6’ya çıktı. Halkın yüzde 72.9’u Gül’ü ‘dürüst ve güvenilir biri’ olarak tanımlarken, Gül’ü ‘dürüst ve güvenilir’ bulanlar içinde muhalefet partilerine oy veren seçmenlerin ağırlığı dikkat çekiyor.

CHP’LİLERDEN SÜRPRİZ SONUÇ

Aynı ankette vatandaşların yüzde 70’i CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın anamuhalefet liderliği görevini yapış tarzını onaylamadığını açıklarken, CHP seçmenlerinin de yüzde 38.7’sinin bu görüşe katılması dikkat çekti. Baykal’ın, ‘dürüst ve güvenilir biri’ olduğu fikrine katılmayanların oranı yüzde 63.8 çıkarken, Baykal’ı ‘dürüst ve güvenilir’ bulmayan vatandaşların yüzde 31.7’sinin, son seçimde CHP’ye oy vermiş vatandaşlardan oluşması dikkat çekti. DSP seçmeninin yüzde 62.5’i de Baykal’ı ‘güvenilir’ bulmuyor. Son dönemde Ergenekon tutuklularına verdiği destekle dikkat çeken CHP lideri Baykal’ı ‘demokrat ve özgürlükçü’ bulanların oranı yüzde 39.5’te kalırken, bunun tersini düşünenlerin oranı yüzde 56.7 seviyesinde.

BAHÇELİ 3’ÜNCÜ SIRADA

Ankette siyasi liderler içinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP Genel Başkanlarını yine geride bıraktı. Erdoğan, ‘dürüstlük-güvenilirlik’, ‘güçlü ve kararlı liderlik’ ve ‘demokrat ve özgürlükçülük’ kategorilerinde Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’ye fark attı. Halkın en çok güvendiği siyasi parti lideri Recep Tayyip Erdoğan yüzde 45,2 ile görülürken, ana muhalefet lideri Deniz Baykal’ın yüzde 12,6’da ve MHP lideri Devlet Bahçeli yüzde 8,9’da kalması dikkat çekti.

En çok beğenilen yabancı lider sorusuna katılımcıların yüzde 24.1’i ABD Başkanı Obama’yı işaret ederken, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad yüzde 6.2 ile ikinci, Rusya Başbakanı Putin yüzde 3.3 ile üçüncü, ABD eski Başkanı Clinton yüzde 3 ile dördüncü ve Küba Devlet Başkanı Castro yüzde 1.4 ile beşinci sırada yer aldı.



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs