En Sıcak Konular

SBS sonuçları açıklanıyor

6 Temmuz 2009 18:07 tsi
Fen, Anadolu, sosyal bilimler liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin SBS ve OYP Sonuçları açıklanıyor.

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) 13 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.

2009-2010 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak liselere toplam 277 bin 203 öğrenci yerleştirilecek. Sınavla öğrenci alan okulların gelecek eğitim-öğretim yılı öğrenci kontenjanları şöyle:

''Resmi fen liseleri toplam 7 bin 272; resmi sosyal bilimler liseleri toplam 1056; resmi Anadolu liseleri toplam 122 bin 80; Anadolu teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu tarım meslek liseleri, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi toplam 35 bin 256; Anadolu kız teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu kız meslek liseleri toplam 20 bin 163; Anadolu iletişim meslek liseleri, Anadolu ticaret meslek liseleri, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liseleri, adalet meslek liseleri toplam 26 bin 454; Anadolu öğretmen liseleri toplam 19 bin 110; Anadolu imam hatip liseleri toplam 19 bin 170; Anadolu sağlık ve sağlık meslek liseleri toplam 16 bin 32; özel fen liseleri, Anadolu lisesi programı uygulayan özel okullar, özel meslek liseleri, özel fen ve teknoloji lisesi toplam 10 bin 610.''

Sınavla öğrenci alan okullara geçen yıl 241 bin 787 kontenjan ayrılmıştı. Anadolu liselerinin kontenjanları geçen yıl 110 bin 170, resmi fen ve sosyal bilimler liselerinin kontenjanları 7 bin 392, anadolu teknik ve anadolu meslek liselerinin kontenjanları 31 bin 916, Anadolu kız meslek ve teknik liselerinin kontenjanları 14 bin 773, Anadolu imam hatip liselerinin kontenjanları 18 bin, Anadolu öğretmen liselerinin kontenjanları 17 bin 700, özel okulların kontenjanları da 6 bin 848 olarak belirlenmişti.
OYP'lerin 13 Temmuzda açıklanmasının ardından, puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek.

Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.

Adaylar, kontenjanlar ve tercih işlemlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı kılavuza Bakanlığın www.meb.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecek.

Bu arada, OYP sonuçlarının açıklanma tarihinin 13 Temmuz olarak belirlenmesine karşın işlemlerin tamamlanması halinde sonuçların daha erken de duyurulabileceği öğrenildi.



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,053 µs