En Sıcak Konular

YAŞ'ta bir ilk yaşanacak

6 Temmuz 2009 14:59 tsi
Ağustos ayında toplanacak Yüksek Askeri Şura'da bir ilk yaşanacak. İşte terfilerle ilgili yaşanacak bir ilk...

YAŞ’TA GARANTİLİ TERFİ

Ağustos ayında toplanacak Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) terfi eden koramiral ve korgenerallerin 2011 ve 2013’te kuvvet komutanlıklarına atanmaları “garantili” olacak.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bu kez önceki yıllardan çok daha farklı bir atmosferde toplanacak.  Çok uzun yıllardan bu yana ilk kez geleceğin tüm kuvvet komutanları “bir tek Şura’da” belirlenecek. Terfi eden koramiral ve korgenerallerin 2011 ve 2013’te kuvvet komutanlıklarına atanmaları “garantili”.

YAŞ 1-4 Ağustos’ta toplanarak 122 general ve amiralin terfisini görüşecek. Eskiden, 2 yıl sonrasının Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının belirleneceği Şuralar 2005 ve 2007 gibi tek sayılı yıllarda; 4 yıl sonrasının Kara Kuvvetleri Komutanı’nın belirleneceği Şuralar ise 2004, 2006 gibi çift sayılı yıllarda toplanıyordu.

KOŞANER’İN “YAŞ” FAKTÖRÜ

 Bu yıl YAŞ’ın geleceğin üç kuvvet komutanını seçecek olmasını sağlayan ise kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Koşaner’in doğum tarihi oldu. 5 Aralık 1945’te doğan Orgeneral Koşaner gelecek yıl Genelkurmay Başkanlığı’na atanacak ve 2013’te yaş haddinden emekliye ayrılacak. Dolayısıyla o yıl Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na da atama yapılacak.

Bu Ağustos’ta 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun emekliye ayrılacak. Orgeneral Saygun’dan boşalacak 1 orgeneral kadrosuna kim seçilirse, 2013’te Kara Kuvvetleri Komutanı olması “garantili” gözüküyor. Çünkü Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na orgeneral rütbesinde 4. Yılını tamamlayanlar arasında seçim yapılıyor. 2013’te ise tek aday olacak.

8 ADAY YARIŞIYOR

Kara Kuvvetleri’nde Orgeneral Saygun’dan boşalacak tek orgeneral kadrosu için 8 korgeneral yarışıyor.

Hasan Memişoğlu (GATA Komutanı), Hüseyin Nusret Taşdeler (Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı), Selahattin Uğurlu (Harp Akademileri Komutan Yardımcısı), Bekir Kalyoncu (7. Kolordu Komutanı), Hilmi Akın Zorlu (Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı), Servet Yörük (Özel Kuvvetler Komutanı), Yalçın Ataman (3. Kolordu Komutanı), Eyüp Kaptan (8. Kolordu Komutanı)

DENİZ VE HAVA DA “GARANTİLİ”

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu 30 Ağustos’ta emekliye ayrılıyor. Her iki kuvvet komutanlığında boşalacak 1’er kadro için 3’er aday var. Terfi edenler 2011’de kuvvet komutanlıklarına atanacaklar.

Deniz Kuvvetleri’nde boşalan 1 oramiral kadrosu için Koramiral Şevki Erdal Bucak, Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ve Koramiral Emin Murat Bilgel terfi bekliyor.

Hava Kuvvetleri’nde açılacak 1 orgeneral kadrosu için ise Korgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Şevket Dingiloğlu ve Korgeneral Rasim Arslan yarışıyor.

Gazet Habertürk

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs