En Sıcak Konular

Teröristbaşından ilginç iddia

6 Temmuz 2009 14:59 tsi
Teröristbaşından ilginç iddia Kuzey Irak'taki Kandil dağında barınan PKK'nın elebaşı Murat Karayılan, Türkiye'nin PKK'ya yönelik kapsamlı sınır ötesi harekât hazırlığında olduğunu iddia etti.

Kuzey Irak'taki Kandil dağında barınan PKK'nın elebaşı Murat Karayılan, Türkiye'nin PKK'ya yönelik kapsamlı sınır ötesi harekât hazırlığında olduğunu iddia etti. Operasyonla ilgili Türkiye'nin, Suriye, İran ve Irak'la ortak karar aldığını öne süren Karayılan, Kuzey Irak Kürt yönetimini ikna etmeye çalıştığını da ileri sürdü.

Rusya'nın Sesi Radyosu'ndaki bir programda konuşan PKK'lı Murat Karayılan, İran, Suriye, Türkiye ve Irak'ın eş zamanlı operasyon başlatma hazırlığında olduğunu iddia etti.

İran, Suriye ve Irak hükümetlerinin Kuzey Irak Kürt yönetimini ikna etmeye çalıştığını ifade eden PKK'lı Karayılan, "Türkiye, PKK'ya yönelik dört koldan bir saldırı gerçekleştirmek için gizli görüşmeler yürütüyor. Suriye ve İran Türkiye'nin bu kararını kabul etti, Irak hükümetinin Arap temsilcileri kabul yönünde tutum takınırken, Kuzey Iraklı Kürtler'in ise bu plana karşı çıkıyor" dedi.

Örgüte yönelik imha hareketi geliştirilmek istendiğini söyleyen Karayılan, "Bu konuda, Türk devleti bazı gizli heyetlerle Irak hükümeti ile gizli görüşmeler yürütüyor. İran ve Suriye'den sonra Irak hükümeti ve Kürdistan hareketlerini ikna etmek istiyor. Eğer bu güçler de destek verirlerse dört taraftan kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmek istiyorlar. Tek gerekçe ise 'PKK hepimiz için büyük sorunlar yaratıyor, büyük bir tehdit oluşturuyor.' Eğer bu plan gerçekleşirse ilk önce bize darbe vurulacak, daha sonra da, tüm Kürt yönetimine sıra gelecek. Çünkü devletler, Kürt düşmanlığını yapıyor. Irak merkezi hükümeti içten içe Kürdistan düşmanlığını yapıyor. İran onlara dost gibi görünüyor. Ama o da düşmanlık yapıyor. Bu planın hayata geçip geçmemesi Kürdistan hükümetine bağlı" iddialarında bulundu.



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs