En Sıcak Konular

ANAP-DP'de çatı belli oldu

6 Temmuz 2009 13:34 tsi
Gizli görüşmeler son noktasında. Birleşmeye ramak kaldı... önümüzdeki 10 gün içinde birleşmenin ilkeleri ve takviminin netleştirileceği belirlendi.

DP ile ANAP arasında başlayan ve mal varlığı, çatı, isim gibi konularda kitlendiği ileri sürülen birleşme görüşmelerinde son haftaya girildiği ve önümüzdeki 10 gün içinde birleşmenin ilkeleri ve takviminin netleştirileceği belirlendi.


MAL VARLIĞI SORUNU AŞILDI
Birleşme görüşmeleri için oluşturulan komisyonun üyelerinden alınan bilgilere göre; DP ve ANAP arasındaki birleşmenin en büyük sıkıntı noktası olarak bilinen mal varlığı konusu; DP tarafının, 'Mal varlığınız ile ilgili kararı siz verin. İster yeni partiye getirin isterseniz hazineye bağışlayın' şeklinde önerisi ile aşıldı. ANAP kanadı mal varlığını Turgut Özal Vakfı'na aktarıp aktarmamayı tartışırken, DP'nin mal varlığından kat kat fazla olan varlığının hazineye devrine onay vermediler. Vakfa devretme formülünden de vazgeçileceği ve yeni partiye mal varlıkları ile birlikte gitme kararı verecekleri tahmin ediliyor.


ÇATI BELLİ
Öte yandan çatının DP olması konusunda tartışmalar da son bulmak üzere. ANAP kanadından ana eksen olarak DP isminin kullanılması ve bu konuda zaten daha önce Mumcu ile Ağar arasında yapılan görüşmelerde karar verildiği hususu da göz önüne alınarak, DP çatısında birleşmeye onay verdikleri belirlendi.


YENİ LİDER KİM?
İki partinin birleşmesi sonrasında partinin yeni bir lidere kavuşacağı da biliniyor. Ancak iki partinin birleşmesinde etkin rol oynayan Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, DP ve ANAP liderleri Hüsamettin Cindoruk ile Salih Uzun; kamuoyunda konuşulan isimlerden Süheyl Batum, Mehmet Ali Bayar gibi isimlerin hiç birinin bu yeni ve birleşik partinin lider koltuğunda olmayacağı kesin bir dille belirtiliyor.

Sürpriz bir lider ile yola devam etmesi beklenen merkez sağın yeni birleşik partisinin yönetim biçimi ile ilgili Mesut Yılmaz'ın uzun süredir ısrarla istediği Japon Modeli de henüz masada duruyor.

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs