En Sıcak Konular

İnegöl'den 2 bebek daha Bursa'ya sevk edildi

6 Temmuz 2009 13:53 tsi
BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen ve taburcu edildikten sonra yaşamını yitiren Murat Ailesi'ne ait henüz adı konulmamış bebeğin Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi sonrası hazırlanan ön raporda enfeksiyon bulgusuna rastl

Tedavi altına alınan 10 bebekten alınan örneklerde de ‘enfeksiyon ajanı’nın üremediği tespit edildi. Bu arada taburcu edildikten sonra rahatsızlanınca tekrar İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirilen 10 bebekten, 2'si daha Bursa Dörtçelik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Böylece Bursa'ya sevk edilen bebek sayısı 7'ye yükseldi.

İnegöl Devlet Hastanesi'nden taburcu edildikten sonra ölen Ümit- Gülbeyaz Murat çiftinin bebeğine dün Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopsiyle ilgili hazırlanan ön raporla ilgili Bursa Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Bursa Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Murat bebeğin ölüm nedeninin kesin raporda yer alacağını belirterek, “Uzmanların ön raporuna göre enfeksiyona dair bir bulguya rastlanmadı. Ancak kesin raporu beklemek lazım” diye konuştu.

İnegöl Devlet ve Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altında bulunan bebeklerin sağlık durumunun dün göre daha iyi olduğunu da ifade eden Çelik, bebeklerden alınan örneklerde de şu ana kadar ‘enfeksiyon ajanı’ üretemediğini söyledi. Çelik şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanlığı ve Uludağ Üniversitesi'nden ikişer uzmandan oluşan 4 kişilik heyet bu sabah Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki bebekler üzerindeki kontrollerini tamamlayarak incelemelerini sürdürmek üzere tekrar İnegöl'e gitti. Bu arada bebeklerden alınan örneklerde de henüz bir enfeksiyon ajanı üremedi.”

Bursa Sağlık Müdürü Çelik, aşılarıyla ilgili soruya, “Bebeklerin arasında aşı vurulmamış olanlar da var. Ayrıca aynı seri aşılar Bursa'daki Zübeyde Hanım ve Yenişehir hastanelerinde de kullanılmış. Aşı örnekleri her ihtimale karşı tahlile gönderildi. Onun da sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Çelik, bebek ölümü üzerine kapatılan İnegöl Devlet Hastanesi yeni doğan ünitesinin yeniden açılmasına 4 kişilik heyetin incelemesini tamamladıktan sonra karar verileceğini sözlerine ekledi.

2 BEBEK DAHA BURSA'YA SEVK EDİLDİ

İnegöl Devlet Hastanesi'nde yeni dünyaya gelen ve taburcu edildikten sonra rahatsızlanınca tekrar İnegöl Hastanesi'ne getirilen 10 bebekten, ikisi daha Bursa Dörtçelik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Böylece Bursa Dörtçelik Devlet Hastanesi’ndeki bebek sayısı 7'ye yükseldi. Buradaki bebeklerin yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu söyleyen yetkililer, "Bebeklerde kötüye gidiş önlendi. Bu olumlu bir gelişme. 3-4 gün daha bu ünitede tedavi görecekler” dedi.

Hürriyet



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,954 µs