En Sıcak Konular

SHP'de kazan kaynamaya başladı

6 Temmuz 2009 13:41 tsi
Genel Başkan istifanın eşiğinden döndü. Eski Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş ise istifa etti.

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün’ün Taraf Gazetesi’nde Neşe Düzel’le yaptığı söyleşiden sonra parti içinde gördüğü tepkiler üzerine istifa etmek istediği, ancak bazı partililerce istifadan vazgeçirildiği ortaya çıktı.

Genel Başkan Hüseyin Ergün’ün Neşe Düzel’le yaptığı söyleşiden sonra iplerin kopma noktasına geldiği 27 Haziran’daki MYK toplantısının ayrıntıları netleşiyor. Edinilen bilgiye göre, toplantıda partililer Ergün’ün açıklamalarını eleştirdi, eleştiriler üzerine Ergün, söyleşide dile getirdiklerinin öteden beri açıkladığı görüşleri olduğunu belirtti. Bunun üzerine partililer Genel Başkan’ın açıkladığı görüşlerinin partiyi de bağladığını, bu yüzden Genel Başkan’ın açıklamalarının kişisel görüş olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Partililerden gördüğü yoğun tepkiler üzerine Ergün, “Bu durumda benim istifa etmem gerekiyor” diyerek istifa edeceğini açıkladı. Ergün’ün istifa niyetini açıklaması üzerine bazı MYK üyeleri, SHP’nin kurultayında çağrısında bulunduğu solda büyük buluşmayı anımsatarak Ergün’den istifa etmemesini istedi. MYK üyelerinin isteği üzerine Genel Başkan Hüseyin Ergün istifasını geri aldı ve konunun 11 Temmuz’daki Parti Meclisi’nde tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

-ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖĞÜŞ İSTİFA ETTİ-

Öte yandan, SHP’nin kurucu üyelerinden ve eski Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, “SHP’nin SHP olmaktan çıktığını” belirterek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Göğüş, istifa dilekçesinde Genel Başkan Hüseyin Ergün’ün Taraf Gazetesi’nden Neşe Düzel’le ve ardından Vakit Gazetesi’nden Aslan Değirmenci’yle yaptığı söyleşilerde dile getirdiği görüşlerinin SHP’nin sahip çıktığı sosyal demokrasinin evrensel değerlerine de Atatürk devrimleri ve aydınlanma çağına olan inanca da zıt görüşler olduğunu ifade etti.

timeturk



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs