En Sıcak Konular

TOBB: Kriz varsa çare var

6 Temmuz 2009 13:08 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu belirterek, ''Krizin çözümü kendimizde'' dedi.

Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen ''Kriz Varsa Çare De Var'' başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı.

TOBB Başkanı burada yaptığı konuşmada, insanların ''kriz'' denilince tüketimi kestiğini, tüketim azalınca krizin derinleştiğini ve insanların işsiz kaldıklarını söyledi.

Bugünlerde dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Krizin çözümü de kendimizde'' dedi.

Bu anlayıştan hareketle 29 meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün ''Kriz Varsa Çare De Var'' başlıklı kampanyayı düzenlediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Krizin çözüm noktalarından biri bizsek biri de hükümetin sağlayacağı katkılardır. Türkiye genelinde otomobil, bilgisayar ve beyaz eşya firmaları başta olmak üzere herkes bu kampanyaya katıldı. Yani Türk özel sektörü kendi üzerine düşüne gerçekleştirdi'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, ''Kimse işini kaybetmesin... Krizden çıkışın yolu alışveriş'' deniliyorsa tulumbaya su dökmek gerektiğini dile getirdi ve Forum Ankara'yı da ''tulumbaya su döktüğü'' için kutladı.

Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu da firmalarının Türkiye'ye olan inancını göstermek için bu kampanyaya dahil olduklarını söyledi.

Şu ana kadar Türkiye'ye 4 milyar avro yatırım yaptıklarını belirten Eyüboğlu, yatırımlarının krize rağmen devam edeceğini dile getirdi.

Eyüboğlu, alışveriş çeki uygulamasıyla ilgili bilgi verirken de 31 Ağustos'a kadar hafta içi her sabah Forum Ankara'ya gelen ilk 100 kişiye belirlenmiş mağazalarda kullanılmak üzere 50'şer liralık alışveriş çeki vereceklerini söyledi.

TOBB Başkanı ve Eyüboğlu, daha sonra bazı vatandaşlara alışveriş çeklerini verdi ve çeşitli mağazaları ziyaret etti.

Uygulamanın ilk günü olması ve Rifat Hisarcıklıoğlu'nun isteğiyle ilk 100 kişiye değil sıraya giren herkese çek verildi.

aa



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs