En Sıcak Konular

Dink'in ROJ TV'den PKK'ya son seslenişi

0 0 0000 00:00 tsi
Dink'in ROJ TV'den PKK'ya son seslenişi PKK TV'si Roj TV ölümünün ardından Dink'le yapılan bir röportajı yayınladı. Daha önce "Asıl soykırımı Kürtler yaptı" çıkışı ile dikkat çeken Dink bakın bu röportajında PKK'yı nasıl uyardı....

UYDU aracılığıyla PKK çizgisinde yayın yapan Roj TV, İstanbul'da uğradığı saldırıda öldürülen gazeteci Hrant Dink ile kısa süre önce yapılan röportajı ekrana getirdi. Röportajda Kuzey Irak ve Türkiye’deki Kürt sorununa ilişkin görüşlerini anlatan Dink, terör örgütü PKK’nın eylemleri bırakmasının yeterli olmadığını, ‘samimiyetini’ göstermesi için silahları bırakması gerektiğini söyledi.

Dink ile kısa süre önce yapılan ve ‘sonuncusu’ olduğu öne sürülen röportaj, Roj TV’de dün gece yayınlandı. Hrant Dink, Türkiye’de Avrupa Birliği'ne girme konusunda gösterilen çabalarda son dönemde büyük gerileme olduğunu bu alanda ‘Ruhsal kopuş yaşandığını’ gördüğünü anlattı. Dink, Türkiye'nin demokratikleşmesinin bölge ülkeleri için son derece önemli olduğunu anlatırken, “Ermenistan'ın, Irak’ın Avrupa Birliği'ne üye olan bir devletle komşu olması çok önemlidir” dedi.

Dink, Türkiye’nin Kürtler'e ihtiyacı olduğunu, yönetimin de Kürtler'i zenginlik olarak görüp demokratik ve kültürel haklarını kullanırken engel bırakmaması gerektiğini anlatırken, terör örgütü PKK'nın eylemleri durdurma kararının yeterli olmadığını vurguladı. Dink, şöyle konuştu:

“Silahları gerçekten bırakarak çatışmasız bir ortam istemediklerini net olarak ortaya koymaları gerekir. Eylemleri durdururken bunun üzerine genel af, başka istekleri eklerseniz samimi bulunmaz. Barış ve birlikte yaşam isteğini silah bırakarak göstermek gerekir. Yıllarca dağlarda silahla yaşayan bu insanlar Kuzey Irak’ta yaşayabilir, oranın güvenliğine katkı sağlayabilir. Bu kişilerin Türkiye’ye gelmeleri, burada uyum sağlayabilmeleri, bunlara devletin, halkın hoşgörüyle bakmasını beklemek gerçekçi değil.”

Hrant Dink, bir başka soru üzerine Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti oluştuğunu, İran, Suriye veya Türkiye’den buraya katılacakların veya ‘kopmaların’ oradaki yönetimi tehlikeye sürükleyeceğini öne sürdü.
 
Hürriyet



Bu haber 2,175 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs