En Sıcak Konular

Erdoğan: "Bu cinayet amacına ulaşamayacak"

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili, ''Bu cinayet amacına ulaşamayacak, milletimizin üzerinde oynanan bu oyun mutlaka boşa çıkarılacaktır Tahriklere kapılmamalıyız'' dedi.

      Erdoğan, ''milletin daha çok kenetlenerek, özellikle değerlerinden gelen beraberliğine daha çok sahip çıkarak, Hrant Dink'i bağrına basarak, kanlı ellere en güzel cevabı vereceğini'' vurguladı.
      AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcaham'da düzenlenen 8. İstişare ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, gazeteci Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine değindi. Erdoğan, ''Onu vuranlar, biz biliyoruz ki Türkiye'yi vurmuştur. Birlik ve beraberliğimize, demokrasimize, özgür düşünceye, huzur ve istikrarımıza kastedilmiştir. Ben kendisine bir kez daha rahmet, kederli ailesine, mensubu olduğu basın dünyamıza ve aziz milletimıze başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.
      Bu menfur cinayeti işleyenlerin adalete hesap vermekten kurtulamayacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ilgili bütün birimlerin seferber edildiğini, fail ya da faillerin, planlayan ya da azmettirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılması için ne gerekiyorsa yapıldığını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:
      ''Milletimizin tarihten gelen derin sağduyu ve basiretine inanıyorum. Bu cinayet amacına ulaşamayacak, milletimizin üzerinde oynanan bu oyun mutlaka boşa çıkarılacaktır. Aziz milletimiz daha çok kenetlenerek, bir birlik ve beraberliği ortaya koyarak, özellikle değerlerimizden gelen beraberliğimize daha çok sahip çıkarak, Hrant Dink'i bağrına basarak, kanlı ellere en güzel cevabı verecektir.''
     
     ''SIRA SOSYAL İSTİKRARI GÜÇLENDİRMEKTE''
      Bugün 4 yıllık iktidarlarının ardından geriye dönüp baktıklarında siyasi ve ekonomik istikrarın artık sağlandığını, temel sorunların ya hallolduğunu ya da çözüm yoluna girdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şimdi sıranın sosyal istikrarı güçlendirmekte olduğunu söyledi.
      İktidarda 4 yılın ekonomik kalkınma ve demokratik reformların birlikte gerçekleştirildiği bir dönem olduğunu kaydeden Erdoğan, bundan sonrasını toplumsal barışı sağlamaya yönelik bir sosyal restorasyon dönemi olarak gördüklerini söyledi.
      ''Kendisiyle barışık olmayan insanlar gibi sürekli kendisiyle kavgalı bir toplum olarak mı kalacağız'' diyen Erdoğan, bu soruyu artık geride bırakmanın zamanının çoktan geldiğini kaydetti.
     
     ''GEREKSİZ KORKULARDAN KURTULMALIYIZ''
      Başbakan Erdoğan, toplumsal yapıyı her türlü manipülasyon ve provokasyona açık olmaktan kurtarmak gerektiğini belirterek, ''Toplumsal yapımızda delikler, menfezler bırakarak geleceğe yürüyemeyeceğimiz açıktır. Türkiye o çok değerli enerjisini ve zamanını içerde tüketerek dışarda neler kaybettiğini görmek durumundadır'' diye konuştu.
      Bu süreçte herkese önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
      ''Öncelikle milletimizin ve Cumhuriyetimizin değerlerini toplumsal ihtilaf konusu olmaktan çıkarmalıyız. 83 yıl aradan sora kazanımlarımızı geriye çevirecek hiçbir güç yoktur, olamaz. Gereksiz korkulardan da kurtulmalıyız. İnanıyorum ki bizi zayıflatmaya kalkanlara karşı etnik yani ırkçı, dini, mezhepsel ya da felsefi inanç farklılıklarına bakmadan, kadın-erkek ayırmadan, kardeşlik bağlarımızı daha da sağlamlaştıracak vatandaşlık bilincimizi daha da yükselteceğiz.
      Elbette toplumsal değişim, dönüşüm sürecimiz devam edecektir. Hiçbir kanlı provokasyon milletimizi özgürlük ve refah yolundan döndüremeyecektir. Demokratik gelişmemiz ve ekonomik kalkınmamız aynı hızla devam edecektir. Türkiye bunu başaracak imkan ve kabiliyete sahiptir.''



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs