En Sıcak Konular

'Trafik kazaları yüzde 74 azaldı'

5 Temmuz 2009 18:07 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarında yüzde 74 azalma olduğunu söyledi. Yıldırım, "sadece bir vatandaşımızın dahi yaşamasına vesile olduysak bunun bedeli ölçülemez" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bartın-Karabük kara yolu Çaydüzü Mahallesi mevkisinde Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu'nda düzenlenen duble yol açılışı töreninde yaptığı konuşmada, insan hayatına çok büyük önem verdiklerini ifade etti.

Her şeyin telafisinin olduğunu, ancak insan hayatının telafisinin olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, hayatları birleştirmek için yolları böldüklerini vurguladı.

Bölünmüş yollarla birlikte trafik kazalarında yüzde 74 azalma olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Bırakın kazalardaki bu kadar insanın hayatını kurtarmayı, sadece bir vatandaşımızın dahi yaşamasına vesile olduysak bunun bedeli ölçülemez. Bu yolları yaparken bir şeyi daha gerçekleştirdik. Valilikler ile Karayolları Genel Müdürlüğünün birlikte çalışması için düzenleme yaptık. Ülkemizin kaynakları sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız. Bir iş yapıyorsunuz, başka ihtiyaç oluyor. İşimiz bu sorunları hizmete dönüştürmektir. AK Parti 6 yıldır bunu yapıyor. Ülke sevdalısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkenin her tarafını mamur hale getiriyoruz.''

Bakan Yıldırım, ülke genelinde 40 bin köyün yolunu yaptıklarını ve bu köylere su getirdiklerine işaret ederek, ''Bu yolların yapımında, 3 bin 500 şantiyede 400 bin civarında kişi çalışıyor. Bu yolların gerçek kahramanı onlardır. 100 bin kişiye yaklaşan ulaşım, iletişim ordusu ile ülkenin kalkınması, vatandaşlarımızın refahı için durmadan, yılmadan ve yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz'' dedi.

-''İNTERNET OTOBANLARINA DA İHTİYAÇ VAR''-

Binali Yıldırım, yol, su ve elektrik olunca başka ihtiyaçların da oluştuğuna işaret ederek, iletişim çağında sadece otoban, duble ve köy yolları yapmanın yeterli olmadığını, internet otobanlarına da ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Karadan ve havadan internet otobanlarını da inşa ettiklerini dile getiren Bakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

''İletişimde Türkiye'yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 13'üncü ülkesi haline getirdik. 2002'den itibaren ülkemizin her tarafında geniş bant internet var. Türkiye'nin 40 bin köyünün yüzde 99'unda ADSL var. Vatandaşın isteği bitmez, onlar isteyecek yöneticiler yapacak. Demokrasinin, hizmetin gereği budur. Biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yeter ki ülkemizin birliği, dirliği, beraberliği aynen kuvvetlenerek devam etsin. Hedefimiz büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine adım adım yürümektir.''

Bartın'da 266 köyün sadece 3'ünde internet olmadığını ifade eden Yıldırım, Telekom İl Müdürüne, bu 3 köye de internet götürülmesi talimatını verdiğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu'nda incelemelerde bulundu, istasyon yetkilisi Mustafa Güneç'ten bilgi aldı. İstasyonunun yeterli olup olmadığını soran ve tek kanalla çalıştığını öğrenen Yıldırım, bakanlıktaki yetkilileri telefonla arayarak ikinci kanalın yapılmasını istedi.

Bu arada, Bartın Valisi Halil Işık, Yıldırım'a plaket takdim etti.

aa



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,539 µs